Hvordan lage halloween-gresskar

Slik skjærer du ut ditt eget gresskar til halloween

Det er enklere enn du kanskje tror.

HALLOWEEN: Så enkelt er det å lage sin egen gresskar-lykt. Video: DinSide Vis mer
Publisert

Lørdag 31. oktober er det Halloween igjen. Tradisjonen har etterhvert fått et god fotfeste også her til lands, inkludert kostymer, godterisanking og pynting. Noen er for den importerte dagen, andre er mot.

Er du blant dem som har resignert og kanskje ønsker å pynte til halloween med ditt eget, utskårne gresskar?

I år blir den nok ikke helt den samme kvelden som før med tanke på coronasituasjonen, men fortsatt er det jo lov å pynte opp litt.

Her viser vi deg hvordan du går frem. Vær også obs på at det kan være store prisforskjeller på gresskar - i år har vi observert priser godt under 10 kroner kiloen.

Lag ditt eget gresskar

Her kan du se fremgangsmåten. Under forklarer vi nærmere hvordan du går frem, steg for steg.

Dette trenger du

For å lage ditt eget gresskar til halloween, trenger du en skarp kniv, en kniv med tagger og noe å grave ut frøene med. Disse sitter relativt godt fast, så det lønner seg å ha noe å skrape med, som en spaghettiøse eller liknende.

Slik går du frem

Du begynner med å skjære av lokket på gresskaret. Bruk den skarpe kniven til å skjære en sirkel på toppen, og den taggete kniven til å komme godt nedi gresskaret.

Deretter graver du ut frøene og all den løse massen inni gresskaret.

SKRAP UT INNHOLDET: Bruk for eksempel en spaghettiøse til å få ut alle frø og resten av innholdet. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
SKRAP UT INNHOLDET: Bruk for eksempel en spaghettiøse til å få ut alle frø og resten av innholdet. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Det lønner seg å skrape ut alt innholdet.

Slik skjærer du ut mønsteret

SKJÆR UT MØNSTER: Et enkelt ansikt kan du fint skjære ut på frihånd. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
SKJÆR UT MØNSTER: Et enkelt ansikt kan du fint skjære ut på frihånd. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Neste steg er selve mønsteret på gresskaret. Er du stødig på hånda, kan du gå rett på sak og skjære ut et klassisk gresskaransikt uten flere forberedelser. Pass på fingrene, gresskarskallet er hardt og glatt.

Ønsker du å gå for mer avanserte mønster, kan du tegne direkte på gresskaret med en tusj, eller bruke en plansje, som du enten tegner selv og klipper ut, eller printer ut fra internett.

MER AVANSERT? Vil du gå for noe mer avansert, anbefaler vi å bruke plansjer, eller å tegne på et mønster rett på gresskaret. 
MER AVANSERT? Vil du gå for noe mer avansert, anbefaler vi å bruke plansjer, eller å tegne på et mønster rett på gresskaret.  Vis mer

Så er det bare å tenne opp med stearinlys. Vær obs på å velge et lavt lys så ikke flammen kommer for nær lokket på gresskaret. Det kan også lønne seg å skjære en smal trakt av lokket for trekkens skyld.

RESULTATET: Enkelt, og ganske så flott i høstmørket! Foto: Endre Vellene / Dagbladet 
RESULTATET: Enkelt, og ganske så flott i høstmørket! Foto: Endre Vellene / Dagbladet  Vis mer

Deler av saken har vært publisert tidligere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer