Hvordan lage halloween-gresskar

Slik skjærer du ut gresskaret

Det er enklere enn du kanskje tror.

GRESSKAR: Med to ting du mest sannsynlig har hjemme gjør du gresskarskjæringen hakket enklere. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 31. oktober er det halloween igjen. Tradisjonen har etter hvert fått et godt fotfeste også her til lands, inkludert kostymer, godterisanking og pynting. Noen er for den importerte dagen, andre er mot.

Er du blant dem som ikke har skjært ut gresskar enda? Under viser vi deg hvordan du går frem. Vi har også noen fiffige triks i videoen øverst i saken.

Vi har også gjennomført en prissjekk på gresskar, og de ligger på alt mellom 4,70 kr/kg til 10 kr/kg. Etter noen runder i butikken ser vi tendenser til at det begynner å bli utsolgt for gresskar, så det kan lønne seg å gå til innkjøp av det før halloween.

Dette trenger du

For å lage ditt eget gresskar til halloween, trenger du en skarp kniv, en kniv med tagger og noe å grave ut frøene med. Disse sitter relativt godt fast, så det lønner seg å ha noe å skrape med, som en spaghettiøse eller liknende.

Slik går du frem

Du begynner med å skjære av lokket på gresskaret. Bruk den skarpe kniven til å skjære en sirkel på toppen, og den taggete kniven til å komme godt nedi gresskaret.

Deretter graver du ut frøene og all den løse massen inni gresskaret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.