Hvordan lage halloween-gresskar

Slik skjærer du ut gresskaret

Det er enklere enn du kanskje tror.

GRESSKAR: Med to ting du mest sannsynlig har hjemme gjør du gresskarskjæringen hakket enklere. Video: Malin Ridder-Nielsen Janssen. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søndag 31. oktober er det halloween igjen. Tradisjonen har etter hvert fått et godt fotfeste også her til lands, inkludert kostymer, godterisanking og pynting. Noen er for den importerte dagen, andre er mot.

Er du blant dem som ikke har skjært ut gresskar enda? Under viser vi deg hvordan du går frem. Vi har også noen fiffige triks i videoen øverst i saken.

Vi har også gjennomført en prissjekk på gresskar, og de ligger på alt mellom 4,70 kr/kg til 10 kr/kg. Etter noen runder i butikken ser vi tendenser til at det begynner å bli utsolgt for gresskar, så det kan lønne seg å gå til innkjøp av det før halloween.

Dette trenger du

For å lage ditt eget gresskar til halloween, trenger du en skarp kniv, en kniv med tagger og noe å grave ut frøene med. Disse sitter relativt godt fast, så det lønner seg å ha noe å skrape med, som en spaghettiøse eller liknende.

Slik går du frem

Du begynner med å skjære av lokket på gresskaret. Bruk den skarpe kniven til å skjære en sirkel på toppen, og den taggete kniven til å komme godt nedi gresskaret.

Deretter graver du ut frøene og all den løse massen inni gresskaret.

SKRAP UT INNHOLDET: Bruk for eksempel en spaghettiøse til å få ut alle frø og resten av innholdet. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
SKRAP UT INNHOLDET: Bruk for eksempel en spaghettiøse til å få ut alle frø og resten av innholdet. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Det lønner seg å skrape ut alt innholdet.

Slik skjærer du ut mønsteret

SKJÆR UT MØNSTER: Et enkelt ansikt kan du fint skjære ut på frihånd. Foto: Endre Vellene / Dagbladet
SKJÆR UT MØNSTER: Et enkelt ansikt kan du fint skjære ut på frihånd. Foto: Endre Vellene / Dagbladet Vis mer

Neste steg er selve mønsteret på gresskaret. Er du stødig på hånda, kan du gå rett på sak og skjære ut et klassisk gresskaransikt uten flere forberedelser. Pass på fingrene, gresskarskallet er hardt og glatt.

Ønsker du å gå for mer avanserte mønster, kan du tegne direkte på gresskaret med en tusj, eller bruke en plansje, som du enten tegner selv og klipper ut, eller printer ut fra internett.

MER AVANSERT? Vil du gå for noe mer avansert, anbefaler vi å bruke plansjer, eller å tegne på et mønster rett på gresskaret. 
MER AVANSERT? Vil du gå for noe mer avansert, anbefaler vi å bruke plansjer, eller å tegne på et mønster rett på gresskaret.  Vis mer

Så er det bare å tenne opp med stearinlys. Vær obs på å velge et lavt lys så ikke flammen kommer for nær lokket på gresskaret. Det kan også lønne seg å skjære en smal trakt av lokket for trekkens skyld.

RESULTATET: Enkelt, og ganske så flott i høstmørket! Foto: Endre Vellene / Dagbladet 
RESULTATET: Enkelt, og ganske så flott i høstmørket! Foto: Endre Vellene / Dagbladet  Vis mer

Deler av saken har vært publisert tidligere

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer