Slik sliper du den keramiske kniven

Vi har testet Kyocera Electric Diamond Knife Sharpener.

TOMATSØL MED SLØVE KNIVER: Heldigvis går det an å slipe keramiske kniver. Vi har testet Kyoceras knivsliper. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
TOMATSØL MED SLØVE KNIVER: Heldigvis går det an å slipe keramiske kniver. Vi har testet Kyoceras knivsliper. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En av årsakene til at mange velger keramisk er at frukt og grønt du kutter ikke vil oksidere like raskt som om du bruker en vanlig stålkniv.

Knivene har fortsatt en viss wow-effekt, og holder seg skarpe lenge. Men ingen ting varer evig, og selv om du bruker dem riktig og sørger for å behandle knivene pent når de ikke er i bruk, må også keramiske kniver slipes.

Men siden keramiske kniver er laget av et svært hardt materiale, er det bare diamantslipere som duger. Bruker du en vanlig bryne, vil du ødelegge kniven.

VANLIGE KJØKKENKNIVER? Slik bruker du knivstål!

Nei til engangskniver

Enkelte forhandlere hevder at keramiske kniver ikke kan slipes. Andre ber deg om å sende dem inn til profesjonell sliping (det kan forsåvidt anbefales, men det vil koste litt i lengden, til tross for at du kun må slipe knivene et par ganger i året om du bruker dem riktig).

Men i de siste årene har det kommet ulike varianter av diamantslipere til hjemmesliping på markedet. Vi har testet japanske Kyoceras elektriske knivsliper, og nå har kjøkkenknivene våre fått en ny vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer