En av årsakene til at mange velger keramisk er at frukt og grønt du kutter ikke vil oksidere like raskt som om du bruker en vanlig stålkniv.
Knivene har fortsatt en viss wow-effekt, og holder seg skarpe lenge. Men ingen ting varer evig, og selv om du bruker dem riktig og sørger for å behandle knivene pent når de ikke er i bruk, må også keramiske kniver slipes.
Men siden keramiske kniver er laget av et svært hardt materiale, er det bare diamantslipere som duger. Bruker du en vanlig bryne, vil du ødelegge kniven.
VANLIGE KJØKKENKNIVER? Slik bruker du knivstål!
Nei til engangskniver
Enkelte forhandlere hevder at keramiske kniver ikke kan slipes. Andre ber deg om å sende dem inn til profesjonell sliping (det kan forsåvidt anbefales, men det vil koste litt i lengden, til tross for at du kun må slipe knivene et par ganger i året om du bruker dem riktig).
Men i de siste årene har det kommet ulike varianter av diamantslipere til hjemmesliping på markedet. Vi har testet japanske Kyoceras elektriske knivsliper, og nå har kjøkkenknivene våre fått en ny vår.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger