Slik slipper du unna depositumet

Du kan komme deg unna depositum på leiebolig. Det betyr ikke at du kjøper deg fri fra forpliktelsene dine.

SMART LØSNING: Klarer du ikke skrape sammen penger til depositum, kan denne tjenesten hjelpe deg. Men det koster det også. Foto: HUSLEIE.NO
SMART LØSNING: Klarer du ikke skrape sammen penger til depositum, kan denne tjenesten hjelpe deg. Men det koster det også. Foto: HUSLEIE.NO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når man leier bolig, er det vanlig at leietaker må stille garanti for leieforholdet. Dette kalles depositum. Depositumet er huseiers garanti for å få innbetalt husleie, og kompensasjon ved eventuelle skader.

Det kreves stort sett at leietakere kan hoste opp minst tre måneders husleie, som så settes på en konto som kun kan røres dersom både utleier og leietaker er enige.

Les mer om reglene for depositumskontoer her.

Tre måneders husleie er det ikke alle som har anledning til, og valget har da stått mellom å miste leieboligen eller måtte låne pengene.

Det finnes råd, men det koster. Husleie.no er en tjeneste som garanterer for leieforholdet. I stedet for å fryse en gitt sum i banken under hele leieforholdet, kan du kjøpe en husleiegaranti.

Slik virker det:

I første omgang kan husleiegarantien som tilbys gjennom Husleie.no virke som en utleiers tjeneste.

«Husleie.no er en tjeneste der vi følger opp innbetaling av husleien fra din leietaker hver måned. Hvis din leietaker ikke betaler i tide, vil vi starte en purreprosess, og dersom det blir nødvendig, vil vi til slutt sørge for en utkastelse via namsmannen.Ingen flere bekymringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer