Slik solgte jeg boligen min

DinSides redaktør Jon Erland Madsen solgte i august boligen sin på Ringerike, og oppsummerer sine erfaringer.

Publisert

Man lever jo av å gi folk råd de skal spare penger på. Ett av dem er å selge boligen selv. Så jeg måtte prøve.

Jeg blir også litt forbannet over å høre om eiendomsmeglere som drar inn lønninger på én og to millioner kroner. Hva i all verden er det de gjør for de rundt 40.000 kronene de hadde tatt for å selge huset mitt?

Annonsene må du jo uansett betale i tillegg. Og eierskifteforsikring, om du skal ha det. Og boligkjøperen må betale tinglysing av skjøte og panteobligasjoner samt dokumentavgift. Tilsynelatende tar megleren 40.000 for å ta noen bilder og lage et prospekt med standardformuleringer han har lagret på PCen fra før. Det burde ikke ta mange timene.

De store kjedene kan også gi deg noe ekstra markedsføring ved å henge plakater med bilde av huset ditt opp i sine filialkontorer. Men denne effekten kan ikke være veldig stor.

Når du annonserer, fyller megleren 20-30% av annonseflaten med reklame for seg selv. Du betaler. Hva gjelder internettannonsering, har de fleste store meglerne inngått avtale med FINN om at de bare skal annonsere der, og aldri på egen hånd foreslå for kunden at han skal avertere eiendommen andre steder på nettet. Til gjengjeld får de gunstige priser og eierandeler i FINN. Det lukter nesten korrupsjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer