Slik sørger du for at du har alt ditt på det tørre

Vi har snakket med håndverkernes bransjeorganisasjon og skatteetaten for å vise deg hvordan du kan sørge for å ha alt ditt på det tørre.

Publisert
Sist oppdatert

Enhetsregisteret

Før du hyrer en håndverker kan det være greit å sjekke at han har finansene i orden og har registrert seg som momspliktig selvstendig næringsdrivende i enhetsregisteret. Her kan du også søke på navn, og se om håndverkeren din er, eller har vært, involvert i andre firma, eventuelt om du har med en konkursrytter å gjøre.

Trykk på denne lenken for å søke i enhetsregisteret.

Skatteetaten:

- Det aller viktigste er at du ikke betaler noe kontant, sier Lise Halvorsen, informasjonsdirektør i Skatteetaten. - Skulle det bli noe problemer, er det viktig at du har kvittering.

Det er imidlertidig ikke helt likegyldig hvordan du betaler, om du ikke ønsker at håndverkeren din skal stikke det du betaler i merverdiavgift rett i lomma. Du har ikke krav på å se håndverkerens regnskap for å sjekke at momsen går dit den skal, ei heller kan du spørre om å få se håndverkerens kvitteringer eller lønnsutbetalinger om han har skaffet til veie varer for deg, eller ansatt noen til å jobbe med/for seg på din bolig.

Du kan imidlertid kreve å få en faktura der organisasjonsnummeret du finner i enhetsregisteret og merverdiavgift skal stå i betalingsfeltet, foran navn på håndverker(-bedriften).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer