Slik sover du godt om natten

Hvilken seng og hvilke dyner gir den beste sommersøvnen?

Publisert
Sist oppdatert
...sex kan du ha på kjøkkenet, badet eller overalt ellers. Sove gjør du ett sted.Kurt-Arild Dahle, Wonderland


Lysere og varmere tider kan gjøre det vanskelig å få sove. Men med riktige madrasser og dyner trenger du ikke frykte lite sommersøvn.

S for sove, ikke sex

- Hvis du skal være konsentrert og oppegående i 16 timer, må du ha 8 timer søvn, sier markedsjef Kurt-Arild Dahle i Wonderland.

Kurt-Arild Dahle, Wonderland.
Kurt-Arild Dahle, Wonderland. Vis mer


Derfor er du nødt til å ha en god seng.

- Hvis du har en seng du sover godt i, våkner du friskere og raskere, sier Dahle.

Og ifølge han er det regulerbare senger som er mest i vinden for tiden. Ja, du vet, sengene du styrer med fjernkontroll, slik at du får den sovestillingen du trives best med.

Denne nye, regulerbare sengen kalles Opus og koster drøyt 60.000 kroner. En enkelseng koster rundt halvparten.
Denne nye, regulerbare sengen kalles Opus og koster drøyt 60.000 kroner. En enkelseng koster rundt halvparten. Vis mer


De regulerbare dobbeltsengene har to fjernkontroller slik at både du og partneren kan stille hver deres madrass i den vinkelen dere hver for dere vil ha den.

Men det er da ikke særlig romantisk?

- Et av argumentene mot en slik seng, som vi ikke har klart å løse ennå, er sprekken mellom madrassene. Og den er et problem når du skal gjøre andre ting i senga enn å sove, sier Dahle.

- Men sex kan du ha på kjøkkenet, badet eller overalt ellers. Sove gjør du ett sted, smiler Dahle.

Les også: Bedre søvn gir bedre sex

Rådyr søvn

Hästens store nyhet for året koster nær 400.000 kroner.
Hästens store nyhet for året koster nær 400.000 kroner. Vis mer


For deg som ikke er veldig glad i madrass med sprekk, er kontinentalmadrass løsningen. Disse finnes selvfølgelig i mange forskjellige varianter, og skal du ha den beste søvnen, må du nok belage deg på å punge ut.

Den svenske sengegiganten Hästens nyeste sengemodell, Vividus, er ifølge dem selv verdens mest eksklusive seng. Sengevindunderet tar omtrent 150 timer å lage for hånd, og består av hestehår, bomull, lin og ull.

Og prislappen? Hold dere fast: 396.350 kroner! Men kanskje det er verdt det - det er jo en "investering i økt livskvalitet", i alle fall ifølge produsenten selv.

Se flere luksuriøse senger her

John Østereng fra NordicForm viser fram en god dundyne.
John Østereng fra NordicForm viser fram en god dundyne. Vis mer


Best dyne

Det begynner å bli på tide å bytte ut de tykke vinterdynene med fjærlette sommerdyner. Siden vi i snitt svetter rundt en halv liter væske hver eneste natt, er det viktig at en god dyne kan kvitte seg med fuktighet. Da kan det være lurt å velge dun.

Se på vaskeanvisningen på dundynen. Der vil du se hvor mange prosent dun den består av. Jo høyere prosentandel, jo bedre, og ikke minst dyrere, skal dynen være.
Se på vaskeanvisningen på dundynen. Der vil du se hvor mange prosent dun den består av. Jo høyere prosentandel, jo bedre, og ikke minst dyrere, skal dynen være. Vis mer


- Når det er varmt virker dundynene svalende. Dynen tar opp fuktighet fra kroppen og kvitter seg med den. Da unngår en å føle seg klam, sier John Østereng fra dyneprodusenten NordicForm.

I tillegg skal dundyner være godt for deg som er redd for at du har ubudne gjester i sengen.

- Husstøvmidd trives dårligst i dun- og fjærmiljø, på grunn av deres egenskaper til å kvitte seg med fuktighet.

Dundynene varierer kraftig i pris. De billigste ligger på noen hundre kroner, men inneholder mindre dun og mer fjær. De beste kan koste flere tusen kroner, og inneholder inntil hundre prosent dun.

Mer om vårens møbelnyheter

INTERIØR OG DESIGN:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer