Fastelavn feires med høye boller fylt med krem, med påfølgende gris og søl. For hvordan får man egentlig i seg dette kremfylte bakverket, uten å søle krem overalt og få nesen lett pudret med melis?

Å spise fastelavnsbolle på samme måte som man spiser hamburger er etter alt dømme ikke måten å gjøre det på, kan vår video avsløre.
Så hva er trikset?
Vi har fått hjelp fra produksjonsleder og bakermester Per Christian Samson i bakerikjeden W.B. Samson, som viser oss hvordan man spiser fastelavnsbolle med verdighet - og uten søl.
Og for de som lurer på hvordan man ikke spiser fastelavnsbolle, bidrar Dinside med noen eksempler på dette også. Alt dette ser du i videoen øverst i saken.
Mange varianter
Visste du forresten at fastelavnsboller kan inneholde så mangt? Få med deg de forskjellige variantene i Dagbladets store fastelavnsbolle-bakesak. Vi har fått vann i munnen allerede ...
Fastelavn-fakta
Fastelavn eller fastelaven betyr egentlig kvelden før fasten og er dagen som tradisjonelt åpnet den kristne fasten.
I Norge blir fastelavn markert med pyntede bjørkeris og fastelavensboller med krem og syltetøy. Fastelavn vil alltid falle på en søndag 49 dager før 1. påskedag.
Kilder: Snl.no og Wikipedia.
Sist oppdatert 3.3.2019 - til glede og nytte for alle fastlavnsbolle-spisere.
