Slik spiser du fastelavnsboller

Det trenger ikke å bli krem overalt ...

SLIK, IKKE SLIK: Se hvordan du skal spise fastelavnsboller i vår video, der du også får et eksperttips. Video: Dinside.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fastelavn feires med høye boller fylt med krem, med påfølgende gris og søl. For hvordan får man egentlig i seg dette kremfylte bakverket, uten å søle krem overalt og få nesen lett pudret med melis?

FASTELAVN: Fastelavnsboller er en fryd for øye og gane, men hvordan skal man egentlig spise herligheten? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
FASTELAVN: Fastelavnsboller er en fryd for øye og gane, men hvordan skal man egentlig spise herligheten? Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer

Å spise fastelavnsbolle på samme måte som man spiser hamburger er etter alt dømme ikke måten å gjøre det på, kan vår video avsløre.

Så hva er trikset?

Vi har fått hjelp fra produksjonsleder og bakermester Per Christian Samson i bakerikjeden W.B. Samson, som viser oss hvordan man spiser fastelavnsbolle med verdighet - og uten søl.

Og for de som lurer på hvordan man ikke spiser fastelavnsbolle, bidrar Dinside med noen eksempler på dette også. Alt dette ser du i videoen øverst i saken.

Mange varianter

Visste du forresten at fastelavnsboller kan inneholde så mangt? Få med deg de forskjellige variantene i Dagbladets store fastelavnsbolle-bakesak. Vi har fått vann i munnen allerede ...

Fastelavn-fakta

Fastelavn eller fastelaven betyr egentlig kvelden før fasten og er dagen som tradisjonelt åpnet den kristne fasten.

I Norge blir fastelavn markert med pyntede bjørkeris og fastelavensboller med krem og syltetøy. Fastelavn vil alltid falle på en søndag 49 dager før 1. påskedag.

Kilder: Snl.no og Wikipedia.

Sist oppdatert 3.3.2019 - til glede og nytte for alle fastlavnsbolle-spisere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer