Slik spiser du sushi

Det er ikke farlig å spise sushien feil. Men det smaker bedre om du gjør det riktig.

BRUK HENDENE: Nigiri og tamari spises tradsjonelt med hendene. Og det er fisken, ikke risen, som skal i soyasausen. Foto: ELISABETH DALSEG
BRUK HENDENE: Nigiri og tamari spises tradsjonelt med hendene. Og det er fisken, ikke risen, som skal i soyasausen. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste har etter hvert lært seg å mestre kunsten å spise med spisepinner. Men visste du at du egentlig bør spise noen av de vanligste bitene med hendene?

- Spiser du på restaurant i Japan er det ingen som vil fortelle deg om du gjør en feil, slik at du skal slippe å miste ansikt. Men det er egentlig verre at du mister litt av matopplevelsen, forteller Wilson Chung, koreansk-amerikansk kokk, til Dinside.

Det er en tanke bak alle de uskrevne reglene: Du skal få et velbalansert måltid der de ulike smakene ikke slår hverandre i hjel.

Tradisjonelt tar det syv år å utdanne en sushikokk, og det spøkes med at det tar like lang tid å lære å spise sushien. De uskrevne reglene er mange, og her har vi samlet noen av dem.

Langt til nærmeste sushibar? Vi har testet gjør det selv-sushi

Spisepinnene

På sushirestaurant vil du merke et fravær av vanlig bestikk. I hovedsak vil du kun bruke pinner, med unntak av om du starter måltidet med en miso-suppe – en suppe laget på fermentert soyabønnepasta, dashi. Da får du en stor skje i porselen. Men det er pinnene som gjerne byr på de største problemene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer