Slik styler du opp boligprisen

Et godt førsteinntrykk skaper flere interessenter, mener boligselgerne.

Publisert
Sist oppdatert
Gi ansiktet et ansiktsløft.

Foto: Karoline Brubæk
Gi ansiktet et ansiktsløft.

Foto: Karoline Brubæk Vis mer


- Du skal få interessenten til å blir forelsket i boligen. Førsteinntrykket er dermed veldig viktig, sier Miguel Sørholt, megler i Megler1 i Oslo.

Miguel Sørholt mener at godt inntrykk virker salgsfremmende.

- I et litt dårlig marked kan en bolig som fremstår som frisk og lekker gi flere interessenter. Flere interessenter gir større sikkerhet for salg.

Kjappe tips

- Boligkjøpere går på mange visninger. Et forelsket par rangerer ikke alle de ti boligene de ser på i løpet av en helg. De faller for en. Da må du få paret til å falle for din, sier Sørholt.

Sørholt sier at det er viktig å vurdere hvem kjøperen er. En ettroms leilighet på Oslos østkant fordrer andre kjøpere enn en lekker leilighet på Oslos vestkant. Visning skal gi kjøpergruppen opplevelser.

- Det første bud er å nøytralisere boligen. Den skal se helhetlig ut. Det hender jeg ber kunden om å skru på lyset eller male en vegg. Er oppkjørselen trang, sørger jeg for at interessentene parkerer i gaten: Det er ikke bra at boligkjøperen får inntrykk av han må buksere seg ut.

Proffhjelp

Flere har funnet ut at det kan være lønnsomt å style boligen sin i forkant av et salg. Boliginnrederne bistår meglere og privatpersoner med innredning. Ifølge firmaet er det ikke store grepene som skal til for at en bolig skal få salgsappell.

- Først og fremst bør man foreta noen enkle grep som å støvsuge, vaske ordentlig, fjerne alt stæsj, rydde, pusse vinduer, kjøpe noen fine håndklær til badet og jage alle katter ut, sier Nicoline Høyer, interiørarkitekt i Boliginnrederne til DinSide Økonomi.

Boliginnrederne startet opp for to år siden. De går inn i både nybygg og i bruktboliger, og veileder selgerne gjennom møblering og fargevalg. De mener at det er plass til flere i denne bransjen.

- Vi ser at en oppstramming kan gi et prisløft, selv om vi aldri vi sier noe mer enn at det er en mulighet, sier Høyer.

Men ikke alle er enige at styling av boliger har noen stor prisgevinst.

- Man må vurdere kostnadene ved styling og oppgradering opp mot gevinsten. Dersom det hadde hatt noen effekt, hadde det helt klart vært flere boligstylere på markedet og også flere som hadde benyttet seg av denne typen tjenester, sier megler Jørn Bakken ved Krogsveen i Oslo.

 • Forførende på kjøkkenet

 • Best på barnerommet

 • Bedre på badet

 • Supert på stua

 • Himmelen i haven
 • Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer