Slik tar du best vare på plantene dine i vinter

Tørr luft, lave temperaturer og lite dagslys. Vinteren byr på utfordringer – også når det kommer til plantestell. Her er rådene som sørger for at plantene dine overlever denne sesongen.

LANG LEVETID: Blomsterdekoratør Trine Olafsrud forteller at om man steller riktig med plantene, så kan de leve i veldig mange år. Foto: Runa Leinan
LANG LEVETID: Blomsterdekoratør Trine Olafsrud forteller at om man steller riktig med plantene, så kan de leve i veldig mange år. Foto: Runa Leinan Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dinside har snakket med erfarne bransjefolk og én planteentusiast om hvordan du på best mulig måte tar vare på de grønne innslagene i hjemmet når vinteren slår inn for fullt. Tipsene de kommer med, tar i alle fall vi med oss hjem.

To av dem er spesielt viktige: Gi plantene nok lys, men ikke for mye vann.

Viktig med plassering

- Om vinteren kan plantene utsettes for kuldesjokk ved åpning og lukking av dører eller vinduer i nærheten av plantene. Unngå derfor å plassere plantene ved ytterdører. Vær dessuten obs på at det kan komme trekk fra vinduer, sier Marita-Michelle Sparby, som har elleve års erfaring fra plantebransjen, og som i dag jobber i Plantasjen. Hvor du plasserer plantene er også blomsterdekoratør Trine Olafsrud ved Winther Blomst på Grünerløkka og planteentusiasten Aina Haukeland enige om at er essensielt.

– Det er veldig viktig at plantene får nok dagslys. Planter som i sommer kunne stå langt fra vinduene, må kanskje flyttes litt nærmere vinduene nå, sier Haukeland, som har over 35 planter hjemme.

Tørr luft, som skyldes bruk av varmeovner eller fyring i peis, er også viktig å ta hensyn til om vinteren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer