Brunsnegle-feller og tips

Slik tar du rotta på brunsneglene

Feller er populært - men noen mener du bare bør dele hagen med dem.

GENIALT: Disse geniale metodene fjerner brunsneglene fra hagen din. Video: Kristin Sørdal / Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Brunsneglene begynte å våkne til liv i de varmere og snøfrie delene av landet allerede i midten av april - og når vi snart runder 1. juni vil de ha våknet i mange flere hager.

Brunsneglene er ganske ferske i Norge og hører ikke naturlig hjemme her - og ifølge eksperter vet vi dermed ikke så mye om hvor lenge den lever og hvordan værforhold påvirker bestanden - utover at de liker det varmt og fuktig.

- Vi vet egentlig forbausende lite om den til å være et dyr som er så i fokus, sier Petter Bøckman, universitetslektor i zoologi ved Naturhistorisk museum, til Dinside.

Men det vi vet, er at mange huseiere ikke liker å ha dem i hagen sin.

Ifølge en uhøytidelig spørreundersøkelse på Dinside, sier 47 prosent at de rydder hagen og plukker brunsnegler jevnlig. 24 prosent sier de fjerner en og annen som de kommer over og seks prosent sier de setter ut snegle-feller. Sju prosent sier de lar dem være.

Her er ekspertenes beste tips til hvordan du kan holde brunsneglene på avstand - eller hvordan du kan leve med dem:

#1: Rydd hagen

Det første budet for å begrense at store bestander med brunsnegler setter bo i hagen din, er å rydde.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer