Slik timer du boligsalget

Kjøpte du bolig på topp, og må du selge nå? Sjekk om du kan få igjen penger på skatten.

Du skal ha litt flaks, men planlegging og timing av boligsalget er avgjørende for om du kan få fradrag på skatten.  Foto: Colourbox.com
Du skal ha litt flaks, men planlegging og timing av boligsalget er avgjørende for om du kan få fradrag på skatten. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste vet at det gjelder ganske klare regler for når du må skatte av gevinst ved salg av bolig - men visste du at du i enkelte tilfeller kan trekke fra tapet, dersom du taper penger når du selger?

Satsen er den samme, altså 28 prosent.

Hvem får dekket tapet?

Dersom du selger boligen med tap, gjelder motsatte regler for beskatning av gevinst. Du må altså ha bodd i boligen mindre enn ett år, eventuelt mindre enn 12 måneder i løpet av de siste to årene.

- Ser du at du vil gå på et tap når du skal selge boligen, må du tenke motsatt enn om du tror du vil tjene på det, sier advokat og skattefaglig leder i Skattebetalerforeningen til DinSide.

Selger du boligen din med tap, kan du trekke fra dette beløpet på skatten, og slik at du får kompensert 28 prosent.

Les også: Selg aksjetapet

Kun faktisk tap

Det er også viktig å huske på at det kun er faktisk tap du får fradrag for. Som tap regnes da differansen mellom kjøpssum og salgssum. Om boligen din har blitt vurdert av takstmann, megler, marked eller vår unike boligtakstkalkulator til en skyhøy pris, er det dessverre kun en takst for papiret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer