Slik tjener du penger på hytten

Finanskrisen gir utleieboom.

Har du det litt trangt, kan du tjene noen ekstra kroner neste år på å dele hytten din med andre. Foto: Colourbox.com
Har du det litt trangt, kan du tjene noen ekstra kroner neste år på å dele hytten din med andre. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har vært skrevet mye om etterspørselen etter utleiehytter i den norske fjellheimen de siste månedene. Finanskrisen har gjort oss mer nøkterne i reisevalg, så flere velger nå bort alpeferie eller hotellferie til fordel for hyttelivet.

Les også: Færre kjøper hytte

Samtidig har finanskrisen har gjort det vanskelig å selge hytter, og ifølge Dagens Næringsliv skal det være mange som kjemper om utleiekronene. Det er imidlertid ikke for sent for deg å bli med på karusellen, dersom du kunne tenke deg å spe på budsjettet ved å leie ut hytten når du ikke bruker den.

Selv om sesongen allerede er godt i gang, etterlyser utleiemegler Norgesbooking fjellhytter til årets sesong.

- Etterspørselen etter hytter, spesielt i fjellet, nå som skisesongen har startet er bra, sier Svein Rune Skarsgaard, kundekonsulent i Norgesbooking til DinSide. - Vi har hatt en økning fra i fjor.

Ifølge Grete Sexe, daglig leder i Novasol er du litt sent ute for å få maks ut av vintersesongen, men har du en sommerhytte, er det nå du bør kaste deg rundt.

- Vi averterer for utleieobjektene både på nett og med katalog i 21 ulike europeiske land. Den første av sommerens kataloger har allerede gått i trykken, men det er ikke forsent å komme med i den andre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer