Juletre som drysser

Slik unngår du at treet drysser

Unngå dryssende juletre? Disse tipsene bør du få med deg!

Publisert
Sist oppdatert

Følelsen av å endelig ha satt opp juletreet i stua er helt spesiell: julestemningen kommer umiddelbart - ikke bare fordi treet er pynta med glitter og lys, men også fordi det lukter jul.

Vi ønsker at treet skal holde seg fint gjennom hele høytida, og da er det kjedelig om det først begynner å drysse. Men det finnes flere, enkle triks du kan benytte deg av for å unngå nettopp dette.

Vi har tidigere fortalt om interiørdesigneren Sigurd Storms anbefaling om å gi juletreet sitronbrus, champagne eller musserende vin (som ekspertene kanskje ikke er helt enige i …).

Her får du ekspertenes beste råd.

Oppbevares kjølig

Når du er på leting etter et juletre av god kvalitet, bør du først sjekke at det er så nyhugget som mulig. Så lønner det seg å kjøpe juletreet noen dager før du skal ta det inn i huset, ifølge Johan Orre, kategorisjef for uteplanter hos Plantasjen.

- Hvis juletreet skal plasseres innendørs vil varmen påvirke kvaliteten på treet. Start derfor med å fjerne nettet rundt treet slik at greinene får rette seg ut, før du plasserer treet i en kjøligere bod, garasje eller et annet skjermet område nær en husvegg på balkongen eller uteplassen, sier Orre til Dinside.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer