Kutte chili

Slik unngår du «chili-fingre»

Vi kommer ikke til å kutte chili på gamlemåten igjen!

KUTTE CHILI: Legg fra deg kniven og bruk et rivjern i stedet! Video: Linn Merete Rognø. Vis mer
Publisert

For mange av oss er chili en viktig ingrediens for at maten skal nå nye smakshøyder, men et kjent problem når vi kutter opp grønnsaken, er såkalte «chili-fingre» - altså at rester av den sterke saften fra chilien setter seg på fingrene.

Da er det ikke akkurat behagelig å ta av seg kontaktlinser etterpå!

Men, du kan faktisk kutte chili uten å risikere dette. Her får du et genialt tips!

Frys chilien

Du kan bruke engangshansker når du kutter chili, men ikke alle har dette liggende hjemme. Så hva gjør du da for å slippe unna chili-fingre?

Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver hos Matprat, har tipset som alle burde prøve:

- Chili er en grønnsak som raskt blir dårlig og må kastes, men du kan faktisk fryse chilien når den er frisk. Da kan chilien enkelt rives på et rivjern rett fra fryseren – enten om du skal bruke den i guacamole, gryterett eller annet. Bonusen er at du dermed slipper chili-fingre, forteller Hansen.

Mildere chili

Hvis du ønsker å bruke chili i maten, men vil ha en litt mildere smak, hjelper det å fjerne steinene i chilien før du tilsetter grønnsaken i maten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer