Slik unngår du de verste oppussingsfellene

- Det er ikke huset som er problemet. Det er eierne.

PLANLEGG: Ta ett og ett rom om gangen, er Sinnasnekker Otto Robsahms beste råd til deg som skal pusse opp. Da slipper du å bo i en byggeplass over lenger tid.  Foto: TVNorge
PLANLEGG: Ta ett og ett rom om gangen, er Sinnasnekker Otto Robsahms beste råd til deg som skal pusse opp. Da slipper du å bo i en byggeplass over lenger tid. Foto: TVNorge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg pleier å si at det ikke er huset som er problemet. Det er eierne, sier snekker Otto Robsahm til DinSide.

I høst skal han hjelpe til med å fikse begge deler i TV-serien Sinnasnekker'n på TVNorge. Der skal han hjelpe nordmenn som står fast i et oppussingsprosjekt som aldri blir fullført. Men sinnasnekkeren sender ikke husets eiere på sydenferie mens han pusser opp for dem. Her skal både hus og huseiere strammes opp!

Hvor ille det står til, kan du se et par eksempler på lenger ned i artikkelen.

Som å kjøpe en bil som ruller på taket

Ifølge Robsahm tar nordmenn seg vann over hodet når de skal pusse opp.

- Hadde du kjøpt en bil som hadde rullet på taket? Nordmenn ser en rønne og tenker "denne skal jeg bare fikse opp, så er alt fint og flott!" sukker Robsahm. - De vet ikke hva en skrue er, eller opp ned på en hammer, og tror at dette skal de få til, fordi naboen har gjort det.

Han betviler ikke at tanken er god. Men peker på at oppussingshungrige nordmenn gjør samme feil gang på gang. Vi er ikke flinke nok til å lytte til andre, og ender opp med å gjøre akkurat de samme feilene selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer