Slik unngår du den grønne boksen

Er du redd for at boksen skal skremme bort kjøpere, er det enkelt å bli kvitt den.

Det koster litt ekstra å bli kvitt boksen - men så får du også litt ekstrahjelp. Foto: Finn.no
Det koster litt ekstra å bli kvitt boksen - men så får du også litt ekstrahjelp. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra 1. januar i år ble også privatpersoner sluppet inn på Finn.nos boligtorg. Nå har ikke lenger profesjonelle aktører monopol på markedsplassen.

Det er foreløpig kun en liten andel privatpersoner som har valgt å benytte seg av dette. Av boliger som ligger ute på Finn.no nå, averteres 201 boliger privat, mens meglere står bak 13.926 av objektene.

Noen har kanskje latt seg skremme av de tre grønne informasjonsboksene som advarer informerer om at du mister rettigheter dersom du kjøper fra en privat aktør.

Selge boligen selv? Her er 10 smarte tips til et trygt og vellykket salg.

Slik blir du kvitt boksene

Mange vegrer for å kjøpe bolig privat, og boligselgere har sagt at de føler seg diskriminert av Finn. Heldigvis er det både enkelt og rimelig å få hjelp. Går du via en av meglerne som gir hjelp til å selge boligen selv, blir annonsen registrert som formidlet av megler, og vips - de grønne boksene er borte. Eksempler på slike meglere er Egenmegler.no og AdvokatOppgjør (AO).

Du får også nyte godt av meglernes stordriftsfordeler på annonseprisene, og i tillegg får du hjelp til prosessen.

- Med i denne pakken følger også det du trenger for å lage en salgsoppgave, samt skjema og veiledning til å sette sammen alle andre dokumenter du trenger, sier Tom H. Glosimot i AO til DinSide.

Det er langt dyrere for private å annonsere på Finn. Du må betale 4.710 kroner mer enn megleren

NB! At en bolig annonseres privat, betyr ikke at ikke en profesjonell megler skal ta seg av salget i etterkant. Men dette er det ingen standardisert mulighet til å indikere.

Hvorfor bokser i det hele tatt?

Det er mange som har hisset seg opp over informasjonsboksene, og beskyldinger og konspirasjonsteorier hagler. Da vi først oppdaget boksene var det nærliggende å spørre om Finn hadde andre motiver enn informasjon for de tre boksene. Dette slo Lars Vangen Jordet, direktør i Finn Eiendom, kontant bort.

- Nei, det er en beslutning tatt av oss i Finn.no, sa Vangen Jordet.

Les mer: Trygt å kjøpe fra private, men Finn advarer om at du mister rettigheter med tre grønne informasjonsbokser i hver eneste annonse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer