Slik unngår du håndverkerkrøll

Det viktigste arbeidet gjør du før du hyrer inn hjelp.

Det smarteste du gjør for å unngå konflikt med håndverkeren din, er å gjøre god research i forkant, samt klare og tydelige avtaler. Skriftlig.  Foto: iStockphoto.com
Det smarteste du gjør for å unngå konflikt med håndverkeren din, er å gjøre god research i forkant, samt klare og tydelige avtaler. Skriftlig. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn en av fire klager som når Forbrukerrådet dreier seg om håndverker-tjenester. Ifølge Sintef Byggforsk utgjør byggefeil kostnader på mellom to og seks milliarder kroner hvert år.

En fullstendig fasit for hvordan du unngår å være med på å betale for dette er dessverre umulig å gi, da det selvfølgelig vil være både situasjons- og personavhengig, men vårt beste råd til deg som skal hyre inn ekstern hjelp er å gjøre grundig forarbeid.

Les også: Vet du egentlig hvem du ansetter?

Sjekk opp håndverkeren

Det er særlig to ting som er viktig når du skal hyre inn håndverkere: Hvor mye skal de ha for å gjøre jobben, og hvor god og pålitelig er de?

For å sørge for best mulig pris, bør du innhente tilbud fra flere håndverkere, og for å sørge for at du får en som kan faget sitt, bør du sjekke om andre har vært fornøyd med arbeidet hans. Rekkefølgen på dette er opp til deg, men vi anbefaler å starte med kvaliteten på arbeidet.

Bruk nettverket ditt, og hør om noen kan anbefale en håndverker. Be gjerne om å få se på arbeidet de har utført. Får du anbefalt flere, kan du sjekke hvor mye de ulike vil ha for å utføre jobben. Husk å være så konkret som mulig når du ber om prisoverslag, slik at sammenligningsgrunnlaget blir likt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.