Ullgensere som klør er ikke veldig deilig om vinteren.
Men hvorfor klør de? Og er det noe man kan gjøre for å dempe dette?
- De fleste oppfatter tynnere fiber som mindre «kløende». Tykkelsen måles i my, sier Ingun Grimstad Klepp, tekstilekspert ved SIFO.
Klepp forteller at dette er en subjektiv følelse.
- På meg klør merkelapper, som jo er polyester, og ikke ull. Og da er det jo å klippe av dem, forteller hun.
Avhenger av ulltype og strikkemetode
Ifølge Bettina Johnsen, kommunikasjonssjef i Pierre Robert, avhenger det av ull-typen og hvilke strikkemetode som er brukt, for eksempel at det kan være forskjell på en glattstrikket genser og en ribbestrikket genser.
- Det er tykkelsen på ullfiberen som avgjør hvor mykt det oppleves og om det klør eller ikke, forteller hun til DinSide.
Johnsen forklarer at også flere steder på kroppen kan reagere ulikt på ull.
- Hvor mye ull klør er også avhengig individuell sensitivitet og hvor på kroppen ullplagget skal brukes, og de fleste har en høyere toleranse for kløe på føttene enn for eksempel rundt halsen. Mange av våre sokker, eller plagg ment som lag to, kan derfor være laget i en ullblanding med tykkere ull enn 19,5 micron, sier hun.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger