Slik unngår du kvistmerkene

Ser listene dine ut slik som på bildet over?

Her er det ikke brukt kvistlakk før det er malt. Dette er resultatet etter to år. Etter hvert som tiden går vil flekkene bli mer og mer fremtredene. Foto: Åshild Tyssen/ifi.no
Her er det ikke brukt kvistlakk før det er malt. Dette er resultatet etter to år. Etter hvert som tiden går vil flekkene bli mer og mer fremtredene. Foto: Åshild Tyssen/ifi.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gjør en ikke godt nok forarbeid når en maler treverk, tar det skremmende kort tid før det ser ut slik som over.

Kvae siver ut fra kvistene i treverket, og danner skjemmende gule merker. Og det vil bare bli verre med tiden. Flekkene på bildet over er cirka to år gamle.

Godt grunnlag

Gjør du godt og riktig grunnarbeid, vil ikke dette skje. Og det er heldigvis ingen stor eller komplisert operasjon som skal til. Det eneste du trenger å gjøre er å dekke alle kvistene med kvistlakk. Når den har tørket er det bare å behandle treverket på vanlig måte, med grunning og maling.

Dette er spesielt viktig når du skal male med lyse farger, men du vil også kunne oppleve fargeforskjeller selv om du maler med mørkere nyanser.

Det finnes også kombinasjonsprodukter på markedet som er en blanding av grunning og kvistlakk. Det kan sparer deg for både tid og arbeid.

Grunnarbeidet er det aller viktigste når du pusser opp. Les mer: Det lille under

Når grunnlaget ikke holder

Har skaden allerede skjedd? Fortvil ikke, den er ikke ubotelig. Du kan nemlig fint ta kvistlakk utenpå den gamle malingen. Det er viktig at underlaget er rent og tørt før du går i gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer