Slik unngår du skjemmende flekker på teppet

Jo før du tar flekken, jo bedre.

Det skal være mulig å fjerne flekken, selv fra flosstepper, om du er fort ute etter at du har sølt. Gjerne med en bleie.  Foto: Elisabeth Dalseg
Det skal være mulig å fjerne flekken, selv fra flosstepper, om du er fort ute etter at du har sølt. Gjerne med en bleie. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enten du liker filleryer, heldekkende ulltepper eller dyre flosstepper: tepper har dessverre en lei tendens til å trekke til seg flekker. Men hvordan få dem vekk?

Sjekk også det smarte isbittrikset når teppet har fått merker etter stol- og bordbein

Ifølge Magne Fiksdal, salgsansvarlig for Østlandet i Lone tepper, er det aller viktigste å få tatt flekken så fort som mulig. Helst med en gang du søler.

- Det høres kanskje rart ut, men alle som har tepper burde ha barnebleier hjemme, selv om de ikke har barn, sier Fiksdal til DinSide.

Grunnen er enkel: De har ekstremt god oppsugingsevne. Har du ikke bleier for hånden gjelder det å finne noe annet med god absorberingsevne.

Slik gjør du:

Legg bleien over flekken, og stå på den, slik at den får suget opp så mye som mulig. Har du sølt veldig mye, må du gjerne bruke flere bleier.

Når du så har fått suget opp det meste av vesken, bearbeider du flekken med en klut fuktet i lunkent vann.

- Begynn ytterst, og arbeid deg innover mot midten. Ikke gni rundt eller hardt frem og tilbake, da kan du ødelegge fibrene, sier Fiksdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer