Slik unngår du taco-sølet!

Store salatblader er nøkkelen til å unngå det verste tacosølet i sofaen.

KNAS: Taco er godt, men vanskelig å spise uten å søle.  Foto: ELISABETH DALSEG
KNAS: Taco er godt, men vanskelig å spise uten å søle. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lov å søle og grise litt når man spiser taco, men det er ikke nødvendig.

Selv ikke om du sverger til de sprø tacoskjellene, som har en lei tendens til å sprekke når du tar første bit.

Det beste er nemlig at trikset er både enkelt og billig å gjennomføre. I stedet for å strimle salaten for å ha i tacoskjellet, er det bare å bruke hele salatblader.

Bladene legger du som et fôr i skjellet, før du har i resten av ingrediensene, så vil det bidra til å holde maten på plass, selv om skjellet skulle sprekke.

Isbergsalat er fint å bruke, men kan også være litt sprøtt. Vi synes derfor at bladsalat, rapidsalat eller hjertesalat fungerer best så lenge bladene har riktig størrelse.

SMART: Et salatblad inni tacoskjellet kan spare deg for mye søl og gris. Foto: ALLOVERPRESS
SMART: Et salatblad inni tacoskjellet kan spare deg for mye søl og gris. Foto: ALLOVERPRESS Vis mer
SALAT SOM SKJELL: Du kan også bruke salat eller kål i stedet for skjell eller tortilla. Her en helt ren vegetartaco, pakket inn i et kålblad. Foto: ALLOVERPRESS
SALAT SOM SKJELL: Du kan også bruke salat eller kål i stedet for skjell eller tortilla. Her en helt ren vegetartaco, pakket inn i et kålblad. Foto: ALLOVERPRESS Vis mer


Blakk? Slik blir tacoen mye billigere

Server tacoen i salat

Du kan også droppe skjellet helt, og servere tacoen i et salatblad. Her blir bladsalat og rapidsalat litt slapt, men vi synes de litt fastere salatbladene fra hjertesalaten egner seg aller best.

Du kan også velge mer smaksrike og robuste salater som endivie eller sikorisalat, eller prøve deg på crispisalat.

Lager du en variant av fisketaco, passer det fint med kål. Fisketaco serveres gjerne med cole slaw, kålsalat, uansett, så da blir ikke smaksbildet endret for mye.

Blakk? Slik blir tacoen mye billigere

Triksene som gjør tacomiddagen bedre

Vi har ikke noe vondt å si om den klassiske fredagstacoen, men det er ikke så mye som skal til for å gjøre den akkurat litt mer spennende.

Noe av det viktigste er kanskje å steke kjøttdeigen riktig. For du vil ha den godt stekt med fin stekeskrope, ikke kokt og dvask. Det viktigste du gjør er å sørge for at du ikke har for mye kjøttdeig i gryten på én gang; del pakken i minst to, gjerne tre. Har du anledning til å legge den på kjøkkenbenken en time eller to før du skal steke den også, slik at den får romtemperatur, før du har den i en god og varm panne.

Du kan også lage egne tortillaer. Vi synes det smaker best om du får tak i ordentlig maismel (ikke maizena), men det går også helt fint å bruke hvetemel. Og synes du det er kjedelig å kjevle ut lefsene, kan du lage tortillalefsene med pastamaskinen.

For en mer autentisk meksikansk smak, anbefaler vi å tilsette noen enkle ingredienser. Mye er gjort med en skvis lime eller å strø litt hakket koriander over tacoen.

ENKEL OPPDATERING: Lag salsaen selv. Sunt, enkelt - og du bestemmer selv hvor hot du vil den skal være. Foto: ELISABETH DALSEG
ENKEL OPPDATERING: Lag salsaen selv. Sunt, enkelt - og du bestemmer selv hvor hot du vil den skal være. Foto: ELISABETH DALSEG Vis mer


Syltet løk er også selvsagt i det meksikanske kjøkken, og du kan fint sylte løken selv.

Det er også både godt og lett å lage sin egen tomatsalsa. Og bruker du rivjernet på tomatene får salsaen perfekt konsistens.

Er du glad i mais på tacoen, vil vi også anbefale å prøve fersk mais. Gjerne smørdampet. Se hvordan du lettest løsner maiskornene fra kolben.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer