Slik vanner du i hagen

Husk å sette ut en bøtte når du vanner! Her er de beste vanningstipsene.

VANN NOK NÅR DU VANNER: Hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind bak hagebloggen Moseplassen.no sier til Dinside at hun alltid setter ut en plastboks når hun vanner. Dette er for å være sikker på at hun gir plantene «en skikkelig rotbløyte». Se alle vanningstipsene i videoen nedenfor. Der kan du ogsåp se flere andre tips til smart vanningsverktøy. Foto: ENDRE VELLENE
VANN NOK NÅR DU VANNER: Hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind bak hagebloggen Moseplassen.no sier til Dinside at hun alltid setter ut en plastboks når hun vanner. Dette er for å være sikker på at hun gir plantene «en skikkelig rotbløyte». Se alle vanningstipsene i videoen nedenfor. Der kan du ogsåp se flere andre tips til smart vanningsverktøy. Foto: ENDRE VELLENE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere av oss ønsker oss en vedlikeholdsfri hage, og investerer både i robotgressklippere og automatiske vanningssystemer - selv om sistnevnte riktignok ikke bør brukes overalt.

Selv om den fullstendig vedlikeholdsfrie hagen nok er en umulighet, finnes det gode råd til hvordan du kan minimere arbeidet - som å velge rett plante, riktig jord og å ikke rydde i bedet!.

Riktig hageutstyr kan også gjøre hagejobben lettere - det samme gjelder riktig ugressbekjempelse.

Derfor bør du vanne med en boks

Sammen med hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind, som driver hagebloggen Moseplassen.no, har Dinside laget en serie med videotips om hagearbeid.

Når det kommer til vanning, er et av hennes smarte tips å vanne med en boks.

BRUKER ALLTID EN PLASTBOKS: Hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind bak hagebloggen Moseplassen.no sier til Dinside at hun alltid setter ut en plastboks når hun vanner. Dette er for å være sikker på at hun gir plantene «en skikkelig rotbløyte». Se alle vanningstipsene i videoen nedenfor. Foto: KRISTIN SØRDAL
BRUKER ALLTID EN PLASTBOKS: Hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind bak hagebloggen Moseplassen.no sier til Dinside at hun alltid setter ut en plastboks når hun vanner. Dette er for å være sikker på at hun gir plantene «en skikkelig rotbløyte». Se alle vanningstipsene i videoen nedenfor. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis merDu skal ikke vanne med boksen, men Holter-Hovind forteller til Dinside at hun alltid setter ut en plastboks når hun vanner. Dette gjør hun for å være sikker på at hun gir plantene en «skikkelig rotbløyte».

- Når man vanner, er det viktig at man gir plantene en skikkelig rotbløyte, og en skikkelig rotbløyte er minst 3 centimeter vann. Derfor setter jeg alltid ut en boks når jeg vanner, som jeg flytter rundt med sprederen. Når det er 3 centimeter vann i boksen, flytter jeg sprederen sammen med boksen til et nytt sted, forteller Holter-Hovind til Dinside.

Her kan du se hennes beste tips til vanning og smart vanningsutstyr:

Se flere videoer i hageserien:

 • Her kan du se hva du skal se etter på plantene for å velge riktig plante på hagesenteret.
 • Slik velger du riktig jord
 • Hageredskapet alle bør ha
 • Det beste og kuleste utstyret til å bekjempe ugresset
 • SMART UTSTYR: Her er noe av utstyret som kan lette vanningsjobben for deg, blant annet tidsur, svetteslange og et smart vanningsanlegg for blomsterkrukker. Se det i videoen! Foto: KRISTIN SØRDAL
  SMART UTSTYR: Her er noe av utstyret som kan lette vanningsjobben for deg, blant annet tidsur, svetteslange og et smart vanningsanlegg for blomsterkrukker. Se det i videoen! Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer  LES OGSÅ:

 • De beste tipsene til en lettstelt hage
 • Slik planter du frukttrær og bærbusker - også på terrassen!
 • Slik lykkes du med planting i pallekarm
 • Automatiske vanningssystemer bør ikke brukes overalt, spesielt ikke på hytta
 • Stopper salg av robotgressklippere
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer