Slik vanner du i hagen

Husk å sette ut en bøtte når du vanner! Her er de beste vanningstipsene.

VANN NOK NÅR DU VANNER: Hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind bak hagebloggen Moseplassen.no sier til Dinside at hun alltid setter ut en plastboks når hun vanner. Dette er for å være sikker på at hun gir plantene «en skikkelig rotbløyte». Se alle vanningstipsene i videoen nedenfor. Der kan du ogsåp se flere andre tips til smart vanningsverktøy.  Foto: ENDRE VELLENE
VANN NOK NÅR DU VANNER: Hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind bak hagebloggen Moseplassen.no sier til Dinside at hun alltid setter ut en plastboks når hun vanner. Dette er for å være sikker på at hun gir plantene «en skikkelig rotbløyte». Se alle vanningstipsene i videoen nedenfor. Der kan du ogsåp se flere andre tips til smart vanningsverktøy. Foto: ENDRE VELLENE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig flere av oss ønsker oss en vedlikeholdsfri hage, og investerer både i robotgressklippere og automatiske vanningssystemer - selv om sistnevnte riktignok ikke bør brukes overalt.

Selv om den fullstendig vedlikeholdsfrie hagen nok er en umulighet, finnes det gode råd til hvordan du kan minimere arbeidet - som å velge rett plante, riktig jord og å ikke rydde i bedet!.

Riktig hageutstyr kan også gjøre hagejobben lettere - det samme gjelder riktig ugressbekjempelse.

Derfor bør du vanne med en boks

Sammen med hageentusiast Anne Havåg Holter-Hovind, som driver hagebloggen Moseplassen.no, har Dinside laget en serie med videotips om hagearbeid.

Når det kommer til vanning, er et av hennes smarte tips å vanne med en boks.

Du skal ikke vanne med boksen, men Holter-Hovind forteller til Dinside at hun alltid setter ut en plastboks når hun vanner. Dette gjør hun for å være sikker på at hun gir plantene en «skikkelig rotbløyte».

- Når man vanner, er det viktig at man gir plantene en skikkelig rotbløyte, og en skikkelig rotbløyte er minst 3 centimeter vann. Derfor setter jeg alltid ut en boks når jeg vanner, som jeg flytter rundt med sprederen. Når det er 3 centimeter vann i boksen, flytter jeg sprederen sammen med boksen til et nytt sted, forteller Holter-Hovind til Dinside.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer