Slik vanner du plantene best

Ikke vann plantene fra toppen! Om du ikke elsker bananfluer, da ...

VANNING AV STUEPLANTER: Ekspertene anbefaler at du vanner fra bunnen - og altså ikke som her, fra toppen. Bananfluene er en av grunnene for det ... Foto: Kristin Sørdal
VANNING AV STUEPLANTER: Ekspertene anbefaler at du vanner fra bunnen - og altså ikke som her, fra toppen. Bananfluene er en av grunnene for det ... Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Sommeren er alvorlig på hell, og du har kanskje begynt å fokusere mer på inneplantene en på uteplantene.

Sliter du med å holde liv i plantene dine?

En veldig vanlig feil vi gjør med inneplantene våre ifølge Tonje Bergh i planterådgivningsselskapet Plantmania, er at vi vanner for mye.

- Problemet er ikke egentlig at plantene tørker ut, men at vi vanner dem for mye. Særlig i vinterhalvåret dør mange flere planter av for mye vanning enn uttørking, sier Bergh til Dinside.

Forveksler overvanning med uttørking

Bergh forteller at det kan være lett å forveksle overvanning med uttørking. Vanner du for mye, og planten blir stående i vann eller altfor fuktig jord lenge, vil røttene etter hvert begynne å råtne - og da tar de ikke lenger opp vann som de skal.

- Når røttene begynner å råtne, ser bladene på overflaten tørre ut, og man tenker at nå må vanne mer - men det gjør jo bare vondt verre, sier Bergh.

Hun anbefaler at du alltid stikker fingeren i jorda og kjenner etter.

- Kjenner du at jorda er klissvåt, at her står det masse vann, så må du helle av vannet. Står det vann i potteskjuleren, så må du tømme det ut. Og du må sjekke røttene: Er de brune og råtne, er det ikke håp, da greier du ikke å redde planten, sier Bergh.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer