Slik varer kjøleskapet lenger

Jo varmere det er på kjøkkenet, jo hardere må kjøleskapet jobbe.

Bestem deg for hva du har lyst på før du åpner kjøleskapsdøren, så unngår du at unødig mye varme slipper inn. Foto: Colourbox
Bestem deg for hva du har lyst på før du åpner kjøleskapsdøren, så unngår du at unødig mye varme slipper inn. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Glem det meste av det du har hørt om at nordmenn handler etter merkenavn og design. En ny undersøkelse knuser myten om trendhysteri på kjøkkenet.

Når vi skal kjøpe nytt til kjøkkenet er det enten fordi det gamle er ødelagt, ikke fordi vi vil ha sprekere design eller flere tekniske finesser. Dette ifølge en undersøkelse gjennomført av Norstat på vegne av Elkjøp.

Spiser, sover og sosialiserer: Se hva vi egentlig gjør på kjøkkenet

Hele 84 prosent av respondentene oppga at den viktigste grunnen for å kjøpe nye hvitevarer at det gamle har gått i stykker. Bare to av hundre byttet ut hvitevarene på grunn av designet, mens bare én av hundre ønsket flere eller nye tekniske finesser.

Forleng kjøleskapets levetid

Salget av hvitevarer for kjøling øker gjerne i sommermånedene. Dette fordi motoren må jobbe mer når temperaturen går opp, og fordi vi åpner og lukker oftere fordi vi bruker mer kalde varer.

- En annen grunn er nok at mange bruker ferien til å pusse opp hjemme, og ruste opp hytten, sier Åshild Indresøvde, informasjonssjef i Elkjøp til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer