Avtrekksventil med vifte:

Slik vasker du den

Denne bør vaskes over en gang iblant. Slik gjør du det!

Du har kanskje ikke tenkt over at avtrekksventilen på badet ditt trenger en liten vask? Ifølge Flexit.no bør rengjøring av avtrekk- og luftsventilene skje regelmessig! Video: Celina Stamper Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du gått forbi vifta på baderommet og sett at den er på vei til å bli veldig støvete?

Da kan det være på tide med en liten vask.

Lurt å rengjøre

Ingeborg Bjorvand Engh, byggteknisk rådgiver i Huseierne, forteller at det er lurt å rengjøre avtrekksventilen regelmessig, også avtrekksventilen med avtrekksvifte.

Fjerner luft og vond lukt

– Hele funksjonen til avtrekksvifta er at den skal fjerne fuktig luft og vond lukt fra bad, våtrom og vaskerom, forteller Jon Dehli, markedssjef i Flexit Norge.

Flexits bruksanvisning for rengjøring sier følgende:

Koble fra strømnettet før vedlikehold. Vedlikehold innebærer regelmessig fjerning av støv og smuss minimum 2 ganger i året. Bruk myk klut fuktet i vann og mild såpe. Tørk av overflater etter vask. Påse at kanal og utvendig ventil/rist/kappe er åpne og frie for hindringer.

Han forteller at hvor ofte du bør rengjøre den er avhengig av hvor mye støv og forurensning i rommet som trekkes ut gjennom vifta, noe man bør følge litt med på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer