Slik vasker du klær riktig

Klærne skades og blir ikke skikkelig rene om du doserer feil. Og her har kvinnene litt å lære - det viser seg nemlig at menn er mer nøye når de vasker klær.

FEIL DOSERING: Nei, det er ikke slik at mye vaskemiddel i maskinen gjør plaggene renere - tvert imot. Men svært mange av oss doserer helt feil når vi skal vaske klær. Det kan få flere negative konsekvenser. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix.
FEIL DOSERING: Nei, det er ikke slik at mye vaskemiddel i maskinen gjør plaggene renere - tvert imot. Men svært mange av oss doserer helt feil når vi skal vaske klær. Det kan få flere negative konsekvenser. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenker du egentlig over mengden vaskemiddel du tømmer i maskinen når du skal vaske klær?

Hvis du som regel nøyer deg med å slenge oppi en slump flytende middel eller en liten haug vaskepulver uten å måle doseringen, er du ikke alene om det.

Det viser seg nemlig at svært mange av oss ikke bryr oss særlig med å sjekke om vi bruker riktig dosering til klesvasken.

Men vil du ta vare på plaggene dine, er feil dosering en av de aller største klesvaske-tabbene du kan gjøre.

Feil dosering, feil vaskemiddel

Nordmenn er rett og slett overraskende lite opptatt av vaskemiddel og dosering når de skal vaske klær. Det viser en fersk undersøkelse fra Miele.

Faktisk vasker hele tre av fem nordmenn klærne sine feil.

- Det at flesteparten ikke setter seg inn i hvordan man doserer riktig viser at svært få egentlig vet hva konsekvensene av feilvask er, uttaler Mia Høver Pischedda, markedsdirektør i Miele, i en pressemelding.

Undersøkelsen viser at særlig de under 30 år er usikre når det kommer til dosering og ender opp med å ta det meste frihånd. Over halvparten av de uten familie eller med småbarn er heller ikke så nøye med doseringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer