Slik vasker du vinduer i vinterkulden

Minusgrader ingen unnskylding: Finn frem spritflasken.

VINDUSVASK I MINUSGRADER: Du kan fint vaske vinduer selv om gradestokken viser under nullpunktet. Foto: LISA DAHLBAK JACOBSEN
VINDUSVASK I MINUSGRADER: Du kan fint vaske vinduer selv om gradestokken viser under nullpunktet. Foto: LISA DAHLBAK JACOBSEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kalde dager i førjulstiden innbyr ikke akkurat til å gå utendørs for å vaske.

Men den ubarmhjertige vintesolen er på sitt laveste, og avslører nøyaktig hvor lenge det er siden du vasket vinduene sist. Heldigvis (eller dessverre) er minusgrader ingen hindring.

Se også:Fem smarte ting du kan gjøre med vodka

Frem med spritflasken

Trikset for å unngå at vannet fryser til is på ruten, er sprit.

– Du bør bruke rødsprit i vannet i minusgrader. Eventuelt kan du også bruke spylevæske, har Charlotte Sagvik, markedsansvarlig i City Maid, tidligere sagt til DinSide.

– Jeg anbefaler 20-30 prosent alkohol når det er 5-10 minus, øk mengden med antall minusgrader. En bør jobbe litt hurtig, og væte kun et vindu av gangen, og være rask med nal og en tørrklut til å ta kantene, sa hun.

Les mer: Slik får du rene vinduer i minusgrader

På innsiden

Selv om det er varmt inne, vil mange vindusruter være kalde, også på innsiden. (Det illustreres enkelt med Black & Deckers varmetapsmåler.) Dette gjelder spesielt eldre vinduer. Er du i tvil, vil vi anbefale en klunk husholdningssprit eller lignende også her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer