Slik velger du billigste strømleverandør

Spar tusenlapper i året med billigste leverandør.

Forutsatt et årlig strømforbruk på 25.000 kWh, må du ut med rundt 10.000 kroner for å betale strømregningen din, med dagens kraftpriser. Men det kan bli betydelig billigere eller dyrere, alt ettersom hvilket selskap og strømalternativ du velger. Foto: Colourbox.com
Forutsatt et årlig strømforbruk på 25.000 kWh, må du ut med rundt 10.000 kroner for å betale strømregningen din, med dagens kraftpriser. Men det kan bli betydelig billigere eller dyrere, alt ettersom hvilket selskap og strømalternativ du velger. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen grunn til å betale for mye. Heller ikke når det gjelder strøm. Og som med de fleste andre produkter på markedet, varierer prisene mye fra leverandør til leverandør.

Et enkelt skifte av leverandør og strømtype, kan med dagens kraftpriser spare deg for flere tusen kroner i året. Med hjelp av DinSides strømkalkulator kan du finne ut hvilke selskaper som kan tilby deg billigst strøm, tilpasset ditt strømforbruk. Strømkalkulatoren hjelper deg også lett å skifte leverandør, dersom du skulle ønske det.

Så mye sparer du

Vi har regenet ut hvor mye det går å spare på å bytte leverandør. Vi har forutsatt et strømforbruk på 25.000 kWh i året. Det er ikke unormalt for en vanlig familie i en relativt stor bolig. Billigste alternativ akkurat nå er spotprisalternativet fra Vitel, som vil gi en regning på 8.350 kroner i løpet av et år. Har du fastpris fra LOS eKunde, som kommer sist i vår fastprisliste, må du belage deg på å betale 3.000 kroner mer i året med det samme forbruket. Her er det altså betydelige summer å spare.

Utregningen forutsetter riktignok at spotprisen holder seg på dagens nivå, noe som ikke er særlig realistisk. Likevel er det viktig å ha i bakhodet at spotpris er det billigste alternativet over sikt, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer