Slik velger du riktig kaffemaskin

Og ikke glem å sjekke priser flere steder.

Tenk gjennom egne kaffevaner før du velger kaffemaskin.  Foto: Per Ervland/Produsenten
Tenk gjennom egne kaffevaner før du velger kaffemaskin. Foto: Per Ervland/Produsenten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du klar for å investere i en fancy kaffemaskin, bør du ha tenkt gjennom et par ting du før du løper til butikken.

Her er rådene du trenger for å finne kaffemaskinen som passer nettopp for deg.

Stor eller liten?

Hvor stor kaffemaskin du skal velge, avhenger blant annet av to ting: Hvor god plass du har, og hvor mye kaffe du har tenkt til å lage.

Har du minimalt med benkeplass lønner det seg med en liten kapselmaskin, som er lett i vekt om du trenger å rydde den inn i et skap. Dette er også ideelt om du kun skal lage kaffe til deg selv, holder det gjerne med en mindre kaffemaskin med liten kapasitet.

Er dere to eller flere som drikker kaffe i hjemmet, kan en maskin som lager kaffe i to kopper samtidig være et alternativ - selv om det britiske forbrukermagasinet Which tipser om at disse ofte fordeler kaffen ujevnt i de to koppene.

Et annet godt alternativ er å ha en presskanne ved siden av - når det er behov for flere kopper kaffe i slengen, for eksempel om du får besøk. For det er både dyrt, og tidskrevende å lage doble espresso til et helt middagsselskap ... Denne presskannen skal ifølge produsenten lage eksepsjonelt god presskannekaffe.

Har du mye penger, men liten plass, bør du dessuten sjekke ut denne nyheten.Her plasseres selve maskinen under kjøkkenbenken, mens kaffen kommer ut av en egen kaffekran.

Enkel i bruk

Kapselmaskiner er blitt veldig populære de siste årene, men stikk i strid med det man kunne tro, er ikke alle like enkle i bruk.

DinSide har testet flere av de nyeste kaffemaskinene, men blant annet kaffemaskinen Bosch Tassimo, som ble lansert i høst er til tider klønete i bruk.

Når du tar runden i butikkene bør du derfor be om en grundig forklaring på hvordan de virker i praksis, eller prøve ut kaffemaskinen til en bekjent.

Det er også greit å ha i bakhodet at en kaffemaskin bør rengjøres fra tid til annen - her kan du lese hvordan noen av de mest solgte modellene rengjøres på riktig vis.

Vi har testet en rekke kapselkaffemaskiner, og favorittene er klar: Skal du bare ha espresso eller svart kaffe, vil vi anbefalle Nespresso. For dem som ønsker en maskin som også har melkekapsler, er Dolce Gusto et godt alternativ.

Melk i kaffen?

Drikker du kaffe med melk, får du kjøpt melkekapsler til enkelte av kapselmaskinene. Dette gjelder blant annet Nescafé Dolce Gusto, som DinSide tidligere har testet.

Sverger du derimot til ekte melk, kan det være et tips å kjøpe en kaffemaskin som har melkesteamer, selv om dette gir deg en større vaskejobb.

Et annet godt alternativ er å kjøpe en melkeskummer. Da DinSide testet flere varianter av disse, gjorde Ikeas melkeskummer en meget god jobb - og den koster bare 12 kroner!

Vær også obs på at det kan være store prisforskjeller på en og samme kaffemaskin.

Dette gjelder også prisene på kapsler til maskinene.

Her kan du lese alle DinSides tester av kaffemaskiner:

Philips Senseo
Bosch Tassimo
Dolce Gusto
Nespresso, OBH Nordica Martello og Illy Francis

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer