Slik velger du riktig seng

IntelliGel, sonesystem, Innergetic, pocketfjærer, TempSmart og Pocket Comfort - mange flotte betegnelser, men hvilken seng er best for deg?

DU MÅ PRØVELIGGE! Dette holder ikke - du må prøveligge, og det må du gjøre i "god-stillingen", ifølge ekspertene. Foto: Colourbox.com
DU MÅ PRØVELIGGE! Dette holder ikke - du må prøveligge, og det må du gjøre i "god-stillingen", ifølge ekspertene. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke lett å orientere seg i vrimmelen av senger. I møbelbutikkene blir du fôret med opplysninger om de ulike madrassenes fantastiske egenskaper. Hvordan kan du finne den madrassen og den sengen som passer din kropp best?

– Finn "god-stillingen"

Først og fremst er det viktig å være bevisst på hvordan man selv foretrekker å ligge om natten, og å prøveligge sengen i denne stillingen.

– Man må legge seg i "god-stillingen" for å finne rett seng, sier Kurt Arild Dahle, eksportsjef hos Wonderland AS.

Det samme sier Ole Myhre, fysioterapeut og ansatt hos Jensen Møbler as.

– Man må først vite hvordan man ligger, sier Myhre til DinSide.

Ifølge eksportsjef Dahle i Wonderland, foretrekker 83 prosent av oss å sovne på siden. Da har man 50-60 prosent av vekta på hofta.

– En kronisk sideligger trenger en litt fastere seng, og en kronisk ryggligger trenger en mykere seng, sier Myhre til DinSide.

Når du skal ut i butikken og finne en ny madrass, er det viktig at du også våger å teste madrassen. Det er ifølge Myhre mange som kan ha en barriere mot å legge seg ned og prøve en seng i et varehus, men ifølge ekspertene må det til - og du må tørre å legge deg i den innsovningsstillingen du faktisk pleier å legge deg i, hjemme. Bare på den måten er det mulig å finne den madrassen som passer deg best.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer