Terrassevarmer

Slik velger du riktig utendørs oppvarming

Terrassevarmere er et kjekt tilskudd på kjølige sommerkvelder, men det er et par ting du bør være obs på.

TERRASSEVARMER: Det er ikke helt enkelt å forstå hvilken terrassevarmer du bør velge, men her er i hvert fall noen nyttige tips. Foto: Privat
TERRASSEVARMER: Det er ikke helt enkelt å forstå hvilken terrassevarmer du bør velge, men her er i hvert fall noen nyttige tips. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sommeren nærmer seg med stormskritt og det er varmere vær i vente, men vi som bor så langt nord er ikke akkurat bortskjemte med høy varme. Spesielt ikke på kveldstid, som gjør at ikke alle koser seg på terrassen når det er litt kjølig ute.

Derfor sverger mange til terrassevarmere, men det er ikke alltid like lett å bestemme seg for hvilken man bør gå for. For eksempel finnes det tre hovedtyper med terrassevarmere: kortbølget, mellombølget og langbølget strålevarme, men hva er egentlig forskjellen og hva er best til ditt bruk?

Kort-, mellom- og langbølget

Forbrukerrådet publiserte i 2013 en guide om terrassevarmere, og det har faktisk ikke skjedd så mye på den fronten de seneste årene, så den står seg godt fortsatt.

Her går de inn på nettopp hva som er forskjellene mellom de tre hovedtypene med strålevarme. Forbrukerrådet skriver at det er vanskelig å si hvilken type som gir mest opplevd varme, da det er mange faktorer som spiller inn, men trekker frem kortbølgevarmeren som vinneren på dette punktet.

Det betyr på ingen måte at kortbølget er best på alt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer