Slik velger du sengetøy

Det er mye å velge mellom, men særlig tre ting du bør ta hensyn til når du kjøper nytt sengetøy: Materiale, vevemetode og trådtetthet.

NOSTALGISK? Kreppsengetøy bringer gode minner for mange. Her ser vi vevd krepp i sengetøyet Konrad fra Høie, det koster fra 600 kroner. Foto: HØIE
NOSTALGISK? Kreppsengetøy bringer gode minner for mange. Her ser vi vevd krepp i sengetøyet Konrad fra Høie, det koster fra 600 kroner. Foto: HØIE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt sengetøy? Det er mye å velge mellom, men ikke alltid like lett å holde tungen rett i munnen.

Ikke bare er utvalget stort, men også forhandlerne stokker beina når de skal beskrive produktene, og sammeligner stoffiber med vevemetoder (nei, du må ikke velge mellom silke og sateng) og vet sjelden trådtettheten.

Og for ordens skyld: det er ikke alltid høyere trådtetthet (thread count (tc) ) er bedre.

Sover du bedre i nyvasket sengetøy? Så ofte bør du vaske sengetøyet

«Flere tusen i trådtetthet» ... javel?

Trådtetthet, eller thread count (tc), angir hvor mange tråder som er vevd sammen i en kvadrattomme. Her telles alle tråder, både trådene som går horisontalt og vertikalt.

På film slenges det gjerne ut påstander om sengetøy i den fineste egyptiske bomull med en trådtetthet på mer enn tusen eller to tusen. Det er bare tull.

Trådtetthet er en målestokk for hvor fint eller tett et stoff er vevd, men alene er det ingen god målestokk for kvalitet.

I takt med at trådtettheten ble en markør tidlig på 2000-tallet, begynte jukset. Løse, syltynne fiber ble vevd inn i stoff for å øke trådtettheten, men hverken kvaliteten eller styrken i stoffet ble nevneverdig bedre av det. Snarere tvert imot.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer