Slik vinner du budrunden

Triksene som lar deg kapre drømmeboligen. Av: Ane Kamilla Hallset

Nå er det mange om boligbeinet mange steder. Hvordan vinner du? Her er råd. Foto: Colourbox.com
Nå er det mange om boligbeinet mange steder. Hvordan vinner du? Her er råd. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange steder er det nå svært mange som jakter på for få ledige boliger, og prisveksten i vår har vært uvanlig sterk.

Tilfeldigheter styrer de fleste spillereglene når man skal kjøpe bolig, men noen knep er mulig å ta i bruk for å sikre at drømmeboligen blir din.

– Et lavt bud er som en invitasjon til andre budgivere for å delta i budrunden. Gir du et høyt bud kan du forhindre at andre hiver seg meg, sier eiendomsmegler i OBOS, Stein Vaagan.

Etter visningen kan du ringe megler og høre om noen, eller hvor mange, bud som er gitt og hvor høye de er. Etter budet er gitt er det viktig å være tilgjengelig slik at megler kan kontakte deg hvis noen byr over.

Smart triks: Slik slipper du unna budfaksen

Kan være avgjørende

– Før du legger inn et bud er det viktig å ha finansieringen klar. Mangler du finansieringsbevis kan selger ofte velge bud nummer to i stedet, sier Vaagan.

En annen grunn til at selger kan velge lavere bud er overtagelsesdato. Datoen antydes samtidig som du legger inn budet. Her er alt fra tre uker til tre måneder normalt, men leiligheter har som oftest raskere overtagelsesdatoer enn ved eneboliger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer