Slik vinner du budrunden

Det finnes dessverre ingen fasitsvar, men her er Forbrukerrådets beste tips for at du skal være best mulig rustet før en budrunde.

Høyne budet med 10 eller 50.000? Det er mye spill i en budrunde. Det aller viktigste er at du holder deg innenfor dine økonomiske rammer. Ellers har du tapt, selv om du får boligen.  Foto: Per Ervland
Høyne budet med 10 eller 50.000? Det er mye spill i en budrunde. Det aller viktigste er at du holder deg innenfor dine økonomiske rammer. Ellers har du tapt, selv om du får boligen. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært på visning i helgen og funnet drømmeboligen? Da er det bare én ting som står mellom deg og boligen: Budrunden.

Det finnes mange triks og taktikker, men husk at ikke to budrunder er like. Fremgangsmåten kollegaen din brukte da han fikk sitt nye hus til langt under takst, kan være det som bidrar til at budene skyter i været når det er din tur.

Denne boligen i Oslo ble solgt for 3,3 millioner over takst

Boligkjøp er for de fleste den aller største økonomiske investeringen de vil foreta. Samtidig peker Forbrukerrådet på at følelsen når man finner drømmeboligen lett kan sammenlignes med en forelskelse. Og akkurat som at når man er forelsket ikke nødvendigvis er rasjonell og taktisk, kan det samme lett skje når man finner drømmeboligen. - Derfor kan det være lurt å legge slagplanen i god tid før budrunden – altså før søte spenninger oppstår, skriver Forbrukerrådet i en pressemelding.

Begynn i banken

Et av de smarteste stedene du begynner boligjakten er i banken. For én ting er hvor mye du kan låne. Noe annet er hvor mye du får låne. I etterkant av finanskrisen har bankene strammet inn utlånspraksisen sin, og du må blant annet ha 10 prosent egenkapital, i tillegg til at det for de aller fleste er et tak på 2,75 eller 3 ganger inntekten din for hvor mye bankene vil låne deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer