Taktikk på budrunden:

Slik vinner du budrunden

Markedet er i stor grad avgjørende for hvordan du bør gå fram når du skal by på bolig. Slik spiller du deg til seier i kampen om tak over hodet.

BOLIGDRØMMEN: Det er et godt kjøpers marked for bolig flere steder i landet, men hvordan bør du gå fram for å vinne budrunden? I Dinsides markedstilpassede guide får du de beste taktiske tipsene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix.
BOLIGDRØMMEN: Det er et godt kjøpers marked for bolig flere steder i landet, men hvordan bør du gå fram for å vinne budrunden? I Dinsides markedstilpassede guide får du de beste taktiske tipsene. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

Boligprisene steg med 1,2 prosent i august, som er en svak vekst med tanke på at måneden tradisjonelt regnes som den nest heteste for boligmarkedet. Sesongkorrigert var prisfallet 0,4 prosent, ifølge Eiendom Norge.

Når det gjelder antall boliger som blir solgt over og under prisantydning, viser tallene at gjennomsnittlig 0,7 prosent blir solgt over prisantydning.

I Fredrikstad ble flest boliger solgt for mer enn selger ba om, mens i Vest-Agder var det flest boligsalg under prisantydning. I Oslo ble alle boliger i gjennomsnitt solgt til prisantydning i august, men dette gjelder salg til sist satte salgspris og tallene tar ikke hensyn til om selger har satt ned prisen flere ganger underveis i prosessen.

- Det har vært en periode med prisnedgang i Oslo, men boligene blir solgt til prisantydning siden meglerne hjelper selgerne å justere ned prisene, sier Christian Vammervold Dreyer, administrerende direktør i Eiendom Norge.

Bli kjent med markedet

Med tanke på dagens boligmarked, tenker du kanskje hvor langt under prisantydning du kan by på en bolig og vinne budrunden. Hvilken taktikk skal du gå for?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer