Sliter du med å selge boligen?

Det er ikke bare beliggenheten som teller...

Skrå takvinduer slipper inn dobbelt så mye lys som vanlige vinduer montert på fasaden.  Foto: Velux
Skrå takvinduer slipper inn dobbelt så mye lys som vanlige vinduer montert på fasaden. Foto: Velux Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gode lysforhold troner høyt opp på listene om hva boligkjøpere er opptatt av, viser en fersk undersøkelse utført av Norstat på vegne av Velux.

Hele 93 prosent av de spurte svarte at mye dagslys i boligen er viktig eller svært viktig, mens 70 prosent svarte at denne faktoren hadde vært viktig eller svært viktig da de kjøpte bolig. Dette satt opp i mot energieffektivitet, moderne løsninger, arkitektur og beliggenhet nær tidligere bolig.

Drøye nitti prosent karakteriserer boligen sin som lys eller svært lys. For å sørge for dette har det store flertallet malt eller tapetsert den i lysere farger, samt kjøpt inn bedre belysning.

Er lysforholdene rundt ellers gode, er en annen mulighet å sette inn flere vinduer i fasaden, eller tak. 14 prosent svarte at de har satt inn eller økt størrelsen på fasadevinduene, mens 4 prosent har installert takvindu for å få mer lys i boligen.

Selge nå? Slik får du mest mulig for boligen din i et presset marked

Påvirker pris

Kostnaden ved å installer vinduer er ganske høy, men det kan også bidra til å øke verdien på boligen. Vi har sjekket tre tilfeldig valgte boliger med vår boligtakstkalkulator og i tabellen under kan du se hvor mye lysforhold kan påvirke prisen. Vi har sjekket på en toroms p 50 kvadratmeter på Bislett i Oslo, Et rekkehus på Strømmen i Akershus på 120 m2 og en enebolig på 200m2 i Fana utenfor Bergen. Det viser at prisforskjellen på en bolig med gode og dårlige lysforhold kan utgjøre rundt 10 prosent av verdien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer