Sliter du med dårlig vanntrykk?

Da kan det være lurt å sjekke dette.

SJEKK SELV: Hvis du sliter med lavt vanntrykk kan det være lurt å ta en titt på trykkmåleren og reduksjonsventilen. Foto: Berit B. Njarga / Nick Ansell
SJEKK SELV: Hvis du sliter med lavt vanntrykk kan det være lurt å ta en titt på trykkmåleren og reduksjonsventilen. Foto: Berit B. Njarga / Nick Ansell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tar det flere titalls sekunder å fylle opp vannglasset og ett minutt å skylle sjampoen ut av håret ditt? Da sliter du med dårlig vanntrykk.

Det er ikke skadelig, men kan definitivt være irriterende.

Hvis du ønsker å få fart på vannet igjen er det flere ting du kan undersøke og forsøke å fikse selv, før du eventuelt kontakter en rørlegger.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig rørlegger

Sjekk selv

Hvis du skulle oppleve å plutselig en dag våkne opp til lite fart på springen, er det ifølge Are Skaar Nielsen, fagsjef for sanitærteknikk i Rørentreprenørene Norge, flere ting du kan sjekke.

- Dersom problemet har oppstått plutselig er det sannsynligvis situasjonsbestemt, og da kan du gjøre noe med det selv, sier Nielsen.

Er det dårlig trykk i hele huset eller kun ett tappested?- Hvis problemet kun gjelder for eksempel kjøkkenkrana, bør du undersøke om silen ved vannutløpet er tett. Ta ut silen, vask og skyll godt gjennom, og sett tilbake på plass.

Kan vannrørene være frosne? - Dette er naturlig nok mest sannsynlig sent på høsten og om vinteren. Steng hovedkrana og forsøk å varme opp rommet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer