Sliter du med strømregningen?

Slik klarer du å betale.

FOR MYE Å BETALE: Strømregningen kan bli mer levelig hvis du får den delt opp av kraftselskapet. Foto: PER ERVLAND
FOR MYE Å BETALE: Strømregningen kan bli mer levelig hvis du får den delt opp av kraftselskapet. Foto: PER ERVLAND Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ferske strømregningen trenger ikke å ta knekken på husholdningsøkonomien, selv om den viser et høyere beløp enn ellers. For selv om det lave rentenivået dekker opp for høy strømregning er det mange nordmenn som nå mottar tidenes høyeste strømregning i disse dager.

Er den såpass høy at du ikke klarer å betale i tide, fins det andre muligheter enn å leve på havregrøt de neste månedene - eller å risikere inkassovarsel for uteblitt betaling.

Del opp eller utsett

Vi har sjekket med tre strømleverandører hvilke løsninger de kan tilby sine kunder. For det er fullt å vente med deler av strømregningen til du kommer litt mer ovenpå økonomisk.

Kunder hos Hafslund kan enten utsette hele fakturabeløpet i 30 dager, eller betale halvparten ved forfall og andre halvpart etter 30 dager. Dette gjøres på nett eller via kundeservice.

Strømaksjonen 2011

Huseiernes Landsforbund aksjonerer mot statens strømpolitikk: Til kamp mot høye strømpriser


- Det beregnes forsinkelsesrente for den delen som betales etter forfall. Renten fastsettes av Finansdepartementet, forteller informasjonssjef Kjell Stamgård i Hafslund.

Også hos NorgesEnergi kan du få delt opp regningen på denne måten, enten via sms, på strømleverandørens hjemmeside eller ved å sende e-post.

Hos Kraftinor anbefaler de heller å dele opp regningen framfor å utsette hele beløpet.

- Å utsette strømregningen fører gjerne til at den hoper seg opp sammen med neste regning, og man må betale renter i tillegg, sier markedssjef Frank Sundermeier i Kraftinor.

Han legger til at kunder som ønsker å dele opp regningen, kan kontakte kundeservice før regningen forfaller, for å få den delt opp i to eller tre deler.

Hafslunds råd for en bedre fordeling av strømutgiftene, er å bestille månedlig strømregning. For selv om strømutgiftene ikke blir mindre, blir det mindre å betale hver gang, og du slipper

Dyrere strøm om morgenen - en myte?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer