Slurver med håndverker-kontrakter

Er det rart det blir mye krangling?

Få skriver kontrakt med håndverkere i forkant av arbeid i hjemmet. En kontrakt gjør at du stiller sterkere i en eventuell tvist. Foto: iStockphoto.com
Få skriver kontrakt med håndverkere i forkant av arbeid i hjemmet. En kontrakt gjør at du stiller sterkere i en eventuell tvist. Foto: iStockphoto.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi kan gjenta det til det kjedsommelige, men det viser seg dessverre at det fortsatt er alt for mange som ansetter håndverkere i blinde. Det aller viktigste du gjør når du skal kjøpe håndverkertjenester er forarbeidet.

Ifølge Forbrukerrådet unnlater en av tre å avtale pris på håndverkertjenester i forkant av arbeidet, halvparten fastsetter tidsrammer, og kun fire av ti innhenter skriftlige tilbud.

Her mener Forbrukerrådet både forbrukere og bransjen selv har mye å gå på.

- Mange av tvistene ville vært unngått dersom man hadde benyttet kontrakter og blitt enige i forkant om hvordan oppdraget skulle løses og til hvilken pris. Det er uheldig at boligeiere kjøper håndverkertjenester for tusenvis av kroner uten å få en skriftlig avtale om hva som skal leveres, sier regiondirektør Roger Helde i Forbrukerrådet i en pressemelding.

- Samtidig burde bransjen også ta et skikkelig tak for å få opp kontraktbruken blant sine medlemmer. De har jo selv deltatt i utviklingen av kontraktene og er også tjent med et lavest mulig konfliktnivå, sier Helde.

Les også: Vet du hvem du ansetter?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer