Slurver på nybygg

Ikke føl deg trygg bare fordi du har kjøpt en ny og nøkkelferdig bolig. Slurv og useriøse aktører er et økende problem i byggebransjen.

Publisert
Sist oppdatert

- Boomen i byggebransjen fører til at det går på hogg og belegg i enkelte prosjekter, sier advokat Olaf Bryner i Huseiernes Landsforbund til BA. Sammen med takstmann Rein Gunnestad advarer han nå mot det han karakteriserer som useriøse aktører på markedet.

Økende problem

I følge Bryner er problemet økende: - Dette dreier seg om entreprenører som bare er ute etter å tjene penger, og som ikke har forbrukerens interesser for øye, sier Bryner til BA.

Huseiernes Landsforbund får stadig henvendelser fra fortvilte huskjøpere som oppdager feil i sine nybygde boliger, og i følge deres takstmann Rein Gunnestad er fellestrekket at skadene er dyre å reparere og at det ofte tar lang tid å oppdage manglene.

De klassiske feilene som stadig går igjen:Grunnmur. Ofte lekkasje.Baderom. Lekkasje, og vann som renner feil vei.Isolering. Både trekk og sviktende lydisolering er gjengangere. Slurvete montering. Vinduer som monteres feil vei, samt skjevheter i gulv og vegger.

Hastverk er lastverk

- Byggeboomen er sannsynligvis årsaken til alle feilene som dukker opp. Det er et enormt press. Derfor gjøres det feil, sier Olaf Bryner til BA.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.