Slurver på nybygg

Ikke føl deg trygg bare fordi du har kjøpt en ny og nøkkelferdig bolig. Slurv og useriøse aktører er et økende problem i byggebransjen.

Publisert
Sist oppdatert

- Boomen i byggebransjen fører til at det går på hogg og belegg i enkelte prosjekter, sier advokat Olaf Bryner i Huseiernes Landsforbund til BA. Sammen med takstmann Rein Gunnestad advarer han nå mot det han karakteriserer som useriøse aktører på markedet.

Økende problem

I følge Bryner er problemet økende: - Dette dreier seg om entreprenører som bare er ute etter å tjene penger, og som ikke har forbrukerens interesser for øye, sier Bryner til BA.

Huseiernes Landsforbund får stadig henvendelser fra fortvilte huskjøpere som oppdager feil i sine nybygde boliger, og i følge deres takstmann Rein Gunnestad er fellestrekket at skadene er dyre å reparere og at det ofte tar lang tid å oppdage manglene.

De klassiske feilene som stadig går igjen:Grunnmur. Ofte lekkasje.Baderom. Lekkasje, og vann som renner feil vei.Isolering. Både trekk og sviktende lydisolering er gjengangere. Slurvete montering. Vinduer som monteres feil vei, samt skjevheter i gulv og vegger.

Hastverk er lastverk

- Byggeboomen er sannsynligvis årsaken til alle feilene som dukker opp. Det er et enormt press. Derfor gjøres det feil, sier Olaf Bryner til BA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer