Slutt for analoge TV-signaler

I går slukket de aller siste analoge TV-signalene.

Fra og med i dag, må alle i Norge ha avtale med en digital-TV-leverandør for å kunne se på TV. Om du ønsker en av disse TV-ene, ambilight fra Philips, er opp til deg.  Foto: Merete Korsberg Dalsbø
Fra og med i dag, må alle i Norge ha avtale med en digital-TV-leverandør for å kunne se på TV. Om du ønsker en av disse TV-ene, ambilight fra Philips, er opp til deg. Foto: Merete Korsberg Dalsbø Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Overgangen fra analoge til digitale TV-signaler har tatt tid, men nå er det et faktum: Nå er norsk TV digitalt. I går slukket det analoge TV-nettet i Troms og Finmark, og overgangen til digitalTV i Norge er et faktum. - Dette er en stor mediepolitisk dag, sa statsekretær Lotte Grepp Knutsen i Kulturdepartementet da hun sammen med statsekretær Erik Lahnstein i Samferdselsdepartementet slukket de siste analoge tv-signalene i ettermiddag, skriver NTV i en pressemelding.

Begge berømmet den prikkfrie overgangen til digital-TV i Norge, og Forbrukerombud Bjørn Erik Thon sluttet seg til. Slukkingen skjedde litt før klokken to i går. Har overgangen vært prikkfri for deg? Hva synes du om overgangen? Diskuter under.

TV-seere i Troms og Finnmark som i dag mottar analoge TV-signaler via vanlig antenne, bør snarest mulig hente inn nytt tv-tilbud fra enten leverandører av kabel-tv, parabol/satellitt-tv, bredbånds-tv eller det digitale bakkenettet. Dersom du allerede har kabel-TV, bredbånds-TV eller har parabol/satellitt vil det ikke berøre deg.

Lyst på parabol? Slik monterer du antennen, helt selv

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer