Slutt på 1-kronersboligene

Det er ikke lenger lov å legge ut boliger på Finn.no til 1 krone, med mindre denne prisen blir akseptert.

Nå skal det bli slutt på kroneboligene på Finn.no. Foto: Finn.no
Nå skal det bli slutt på kroneboligene på Finn.no. Foto: Finn.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Bolig har gjentatte ganger siden 2006 skrevet om boliger med prisantydning 1 krone på Finn.no.

Nå har Forbrukerombudet tatt affære, etter at temaet igjen ble tatt opp i flere medier forrige uke. Forbrukerombudet har kontaktet meglerfirmaet og fått stanset den ulovlige markedsføringen.

- Boliger med prisantydning på én krone er et klart brudd på markedsføringsloven og bransjenormen, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Bransjenormen for markedsføring av boliger inneholder klare bestemmelser når det gjelder prisantydninger. Den kan ikke settes lavere enn det selger faktisk er villig til å akseptere. Den kan heller ikke være lavere enn meglers objektive vurdering av verdien.

Glem 1-kronershyttene. Her er hyttene du har råd til.

- Villedende markedsføring

Prisantydningen skal også være en pekepinn for kjøper, og gjøre det mulig å sammenligne ulike typer boliger. Når prisantydningen som ikke oppgis er reell, blir det lettere å orientere seg i markedet.

Norges Eiendomsmeglerforbund har oppfordret sine medlemmer til å avstå fra denne praksisen. Forbrukerombudet vil likevel følge aktivt med på boligannonser for å sørge for at ikke flere meglere benytter seg av lokkepriser, heter det i pressemeldingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer