Slutt på lurepriser i boligannonser

Eiendomsmeglere og Forbrukerombudet har blitt enige om å lage en bransjenorm for markedsføring av boligannonser. Vekk med lokkepriser og "gjemte" felleskostnader.

Publisert
Sist oppdatert

Slutt med lokkepriser

Det har florert med lokkepriser i boligmarkedet det siste året. Prisantydning flere hundre tusen kroner under takstverdien gjør at mange potensielle kjøpere kaster bort tiden på vinsing. Likeså retter eiendomsmeglere seg i stadig større grad til unge mennesker, og vil ha dem til å kjøpe bittesmå leiligheter med grusom fellesgjeld.

Det skal det altså nå bli en slutt på.

En ny bransjenorm skal stoppe villedende og utilstrekke­lig markeds­føring, og å sikre at aktørene i bransjen opptrer enhetlig ovenfor forbrukerne, skriver Forbrukerrapporten på sin nettside.

- Utviklingen har gjort det nødvendig å gripe tak i nye problemstillinger knyttet til markedsføring av boliger, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon.

- Spesielt er vi glade for å ha fått på plass klare regler om bruk av lokkepris i markedsføringen og informasjonsregler for borettslag med et forholdsvis lavt innskudd og høy andel fellesgjeld, som ofte markedsføres spesielt mot unge boligkjøpere.

Styreleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening, Stein Drogseth, mener den nye normen er positiv for alle, og sier at både myndighetene og eiendomsmeglerbransjen er opptatt av å ha gode og fornuftige kjøreregler. Det er kjøpere og selgere også, vil vi tro.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer