Småkryp på loft og kjeller

Huset ditt er også hjemmet til en rekke småkryp. Og de fleste har flere bein enn katten din.

Publisert
Sist oppdatert

Kjøkken

Melmidd Holder til i mel- og kornposer. Den avgir en særegen lukt. Middbefengt mat skal kastes, og man bør vaske skikkelig ut av skapene hvor midden har holdt hus.

Australsk tyvbille: Importert bille som finnes over hele Norge. Den lever av alle slags produkter: Mel, gryn, kakao, kjeks og lignende. Fjernes ved skikkelig rengjøring.

Maur: Sukkermaur er en kjent kamerat, men er mer sjenerende enn til ugagn der den gjerne oppsøker søtsaker. Jordmauren gnager derimot redeganger i trematerialer og derfor en større plagånd.

Det er vanskelig å bli kvitt maur, og man må derfor gå til angrep på selve maurtuen for å få bukt med problemet. Faraomaur livnærer seg på proteinrik kost: Kjøtt, blod, ost, andre insekter, og også søtsaker. Maurene gjør ingen skade, men på sykehus sprer de smitte og kan trenge inn i sår gjennom bandasjer. De holder til i hus, gjerne fyrrom, og danner kolonier på hundre tusen maur. Skadedyrfirmaer bekjemper denne mauren.

Bad

Børstedyr: Holder til på varme, fuktige steder som kjøkken og bad. Ufarlig, men sjenerende. Sølvkje er særlig vanlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer