Smart blendertriks

Lei av at fruktrestene setter seg i blenderen?

Litt zalo og vann i blenderen rett etter at du har brukt den, tar mesteparten av de gjenstridige fruktrestene. (Vi gjør oppmerksom på at blenderen på bildet ikke kan puttes i oppvaskmaskin.) Foto: Elisabeth Dalseg
Litt zalo og vann i blenderen rett etter at du har brukt den, tar mesteparten av de gjenstridige fruktrestene. (Vi gjør oppmerksom på at blenderen på bildet ikke kan puttes i oppvaskmaskin.) Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Blendere er ett av de kjøkkenredskapene vi elsker - og hater. For det finnes knapt noen bedre start på dagen enn en hjemmelaget smoothie, og det finnes knapt noen verre start på ettermiddagen enn å måtte stå å gnukke på gjenstridige bærrester som har festet seg til kolben.

For denne journalisten er ihvertfall skrudd sammen slik at det ikke er oppvask som står øverst på listen når tiden skal prioriteres om morgenen. Og til tross for at vi stort sett klarer å skylle av blenderen og sette den i oppvaskmaskinen eller sette vann i den eller se før vi drar på jobb, er det ikke nok for å slippe den evinnelige gnikkejobben.

Selv ikke oppvaskmaskinen hjelper, om bærrestene først får satt seg. Så det hender dessverre ofte at blenderen bare blir stående, fordi vi ikke orker vaskeprosjektet.

Smart triks

Det finnes imidlertid et smart triks som gjør den kjedelige vaskejobben litt enklere. Når du har brukt blenderen, fyller du den halvfull med vann, heller i et par dråper oppvaskmiddel, og så kan du rett og slett la den vaske seg selv, ved å kjøre den raskt, gjerne på pulse-programmet.

Se bare her:


Skummer det ikke nok - eller går ikke vannet høyt nok, kan du prøve å fylle i litt mer vann, og kjøre et par omganger til. Flere produsenter anbefaler dette som rensejobb, helst umiddelbart etter bruk, og noen blendere, for eksempel Wilfas, har eget vaskeprogram som du kan bruke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer