Smart bryter skrur av all utsatt strøm

‒ Alle hjem bør ha en slik bryter, mener teknologirådgiver.

HOVEDBRYTER: Nå er én bryter nok til å kutte strømmen utsatte steder, senke varmen og skru av lyset på vei ut eller til sengs. Du kan selv bestemme hva som skal skrus av. Foto: NICKY TWANG
HOVEDBRYTER: Nå er én bryter nok til å kutte strømmen utsatte steder, senke varmen og skru av lyset på vei ut eller til sengs. Du kan selv bestemme hva som skal skrus av. Foto: NICKY TWANG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at leiligheten til disse huseierne fra Oppegård ble totalskadet i brann, var brannsikkerhet og trygghet ekstra viktig da den skulle renoveres. Nå kan eierne kutte strømmen til alle utsatte steder med én bryter.

Eierne av boligen på Kolbotn opplevde marerittet i fjor da boligen ble totalskadet av brann etter en uavklart elektrisk feil. Da leiligheten skulle renoveres, sto brannsikkerhet i høysetet. Nå kan de skru av alt med én bryter.

Teknologirådgiver i Fornebu Consulting, Tor Sætrang, jobber til daglig med hvordan boliger kan bli tryggere og mer funksjonelle med teknologi.

‒ Alle hjem bør ha en slik bryter, sier Sætrang.

FOREBYGG: Dette sjekker de på elkontroll

Smart styringssystem

Tidvis høye strømpriser og ønske om kontroll og komfort har gjort smarte styringssystemer populært i Norge. Vi overvåker boligen, ringer hytten varm og de aller mest avanserte kan styre nesten hele boligen fra mobilen.

Da boligeierne på Kolbotn måtte renovere sin bolig etter brann, var kontroll på det elektriske anlegget spesielt viktig. Nå kan de skru av hele huset med én bryter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer