Smart matte redder terrassen

Brann- og sviskader etter grilling kunne enkelt vært unngått.

NEI NEI NEI: Engangsgriller må ikke settes på brennbart underlag, ei heller på en selvslukkende matte. Foto: FRENDE
NEI NEI NEI: Engangsgriller må ikke settes på brennbart underlag, ei heller på en selvslukkende matte. Foto: FRENDE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Han burde kanskje ha tenkt seg om én gang til, mannen som meldte om brannskadet stuegulv etter grilling med engangsgrill.

- All grilling med åpen ild skal foregå utendørs, det er første grill-bud, men det er visst ikke en selvfølge, sier Heidi Tofterå Slettemoen, kommunikasjonsansvarlig i forsikringsselskapet Frende, i en pressemelding.

Merk at det ikke er fritt frem for grilling utendørs: Flere kommuner har innført forbud mot grilling i og nær skog og mark.

Mange skader kunne vært unngått

Vi lærer tydeligvis ikke. Uforsiktig grilling forårsaker både skogbrann og husbrann hvert eneste år. De fleste brannene kunne vært unngått, mener forsikringsbransjen.

For å ta skrekkeksemplene over: Engangsgriller skal ikke plasseres på brennbart materiale, enten det er innendørs eller utendørs. Skal du bruke engangsgrill, sett den på grus, sand eller stein, ikke på planker eller gress. Tøm gjerne også en bøtte vann på stedet der du setter grillen.

Ti grunner til å droppe engangsgrillen

Brannsikkert underlag

Har du terrasse, har du kanskje også investert i en litt større grill. Men det er fortsatt ikke uten risiko for terrassegulvet å grille: Kull som faller, grillolje som spruter, eller annet søl, kan sette stygge flekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer