Smart med drill

Hull og skruer er ikke alt. En ordentlig drill kan gjøre mye mer. Pusse sko for eksempel?

Publisert
Sist oppdatert

Tilbake i tidlig drill-alder på begynnelsen av 70-tallet var en drill noe annet enn i dag. For det første var den dyr, den kostet gjerne bortimot et par tusen kroner, men kvaliteten var høy hvis man valgte tysk. Vi kjøpte vårt første eksemplar av en AEG midt på 70-tallet, og byttet den ut med en mer avansert med hastighetsregulering på slutten av samme tiår. Og den fungerer like bra den dag i dag, 30 år senere.

To billige driller: Hvilken bør du velge?

Den gangen var det ikke snakk om batteridrift eller endring av rotasjonsretningen. Det var 2 mekaniske utvekslinger, trinnløs motorregulering, pluss slagmodus for boring i mur.

Men det som var stas var at det fantes mye forskjellig tilleggsutstyr til å montere på drillen. Den fungerte med andre ord som motor for forskjellige typer sager etc. Vi hadde både bordsag og stikksag-forsats, pluss bordstativ, bordfeste, bøyelig aksel med slipe, frese og poleringsutstyr.

I dag er det slutt på forsatser, prisene har blitt så lave at det ikke er noe marked for slikt. Men det finnes fremdeles en del annet utstyr som drives av drillen. Her har vi samlet noe, pluss et smart tips til slutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer